Mijn Surftips van 18 februari 2011

Surftips 18 februari 2011Deze week heb ik weer een aantal interessante berichtjes gevonden via Twitter en mijn RSS-reader. De berichtjes heb ik ook weer geplaatst op mijn Yurls Manssen’s Surftips. De andere links die ik deze week verzameld heb, staat in Diigo.

Warempel: Stappenplan Glogster
Glogster is een van mijn favoriete web 2.0-programma’s. Wie regelmatig mijn weblog bezoekt weet dat waarschijnlijk. Weet je nog niet wat Glogster is? Lees dan deze post. Voor diegenen die Glogster eens willen proberen heb ik een stappenplan online gezet…” Lees verder >>

Schoolbordportaal: tablets in de klas….
Binnenkort worden de eerste containers met tablets met flashondersteuning op de wal gezet in Rotterdam. Maar wat kunt u er mee in de klas? Kunnen we met het gebruik van een tablet meerwaarde creeeren? Kijk  hier naar een praktisch voorbeeld van het gebruikt van een tablet in de klas en beoordeel zelf…” Lees verder >>

Margreet van den Berg: Voki voor scholen
Afgelopen week kreeg ik een mailtje dat Voki, een tool waarmee je gesproken berichten kunt maken, online zetten en voor kunt laten lezen door een zelf vormgegeven avatar, een educatieve versie heeft uitgebracht. Ik was daar wel benieuwd naar omdat ik een grote fan ben van Voki: door de speelse en creatieve aanpak kan je leerlingen stimuleren om met taal aan de slag te gaan…” Lees verder >>

Netwijs Edublog: Rekenen op het digibord
De makers van Rekenweb hebben ook een weblog. Hier plaatsen ze elke week een berichtje met een online rekenspel dat door kinderen gemaakt kan worden. Er zitten heel leuke spelletjes bij. Deze week het spel Zlizer, dat de kinderen prima op het digibord kunnen spelen…” Lees verder >>

Margreet van den Berg: Voorlees- en spraaksoftware voor schermteksten
Er zijn nogal wat leerlingen in Nederland die, om verschillende redenen, moeite hebben met lezen en schrijven. Jonge leerlingen hebben die vaardigheid nog niet onder de knie, anderen hebben een visuele beperking, er zijn leerlingen met dyslexie en er zijn natuurlijk ook leerlingen voor wie lezen en schrijven gewoon verschrikkelijk moeilijk is. Gelukkig is er soft- en hardware op de markt…” Lees verder >>

Netwijs Edublog: Inzet ICT in het onderwijs vaak nog veel te veel adhoc!
Is adhoc de computer inzetten bij voorbaat slecht? Moet je van te voren alles dichttimmeren? Is het motiverend wanneer alles is voorgestructureerd? Allemaal vragen, die opkwamen in de discussie. En helaas niet met ja of nee te beantwoorden. Want alles hangt af van de context…” Lees meer >>

Trendmatcher: Jong geleerd is oud gedaan
Een week geleden schreef ik over Tom Schoffelen die op zijn dertiende een ELO bouwde voor zijn eigen school. Bijzonder? Nou, het kan nog gekker hoor! Puck Meerburg begon op zijn zevende te programmeren in PHP en schreef vorig jaar, toen hij 10 was, een echte iPhone app, nu grats beschikbaar in iTunes: Tafeltrainer…” Lees verder >>

Kennisnet – Diploma Veilig Internet: Nieuwe eindtoets DVI online!
Op veler verzoek is het team van Diploma Veilig Internet de afgelopen tijd druk bezig geweest met het ontwikkelen van een online eindtoets. Deze is nu voor alle gebruikers beschikbaar…” Lees meer >>

Yurls Nieuws en Tips: Yurls Twitter Community
Gebruikers van Yurls ontmoeten elkaar steeds vaker op Twitter. Ze stellen vragen aan elkaar, wisselen ervaringen uit en stellen andere gebruikers op de hoogte van de laatste wijzigen op hun Yurls-pagina.  Meedoen met Twitter is heel eenvoudig. Meld je aan op www.twitter.com. Eigenlijk wijst het zich vanzelf, maar wil je een handleiding dan kun je terecht…” Lees verder >>

Nieuwsbrieven…

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone