Actueel: kerncentrales

Nuclear hazard signDe discussie over wel of geen kerncentrales laait door de ramp met de kerncentrale in Japan weer op. De situatie rond de kerncentrale Fukushima wordt er niet beter op. Ik hoor net op het NOS Journaal dat het dreigingsniveau rond de Japanse kerncentrale is verhoogd. Tot nu toe oordeelde het Japanse atoomagentschap dat het risico in schaal 4 moest worden ingedeeld en dat is nu 5 geworden. Japan slaagt er nog altijd niet in de oververhitte reactoren van de Fukushimacentrale goed te koelen. De stralingsniveaus rond de centrale zijn onverminderd hoog (bron).

Hier wat links over kerncentrales, kernenergie en kernafval (wellicht te gebruiken in de klas):

Plaatje via Google Afbeeldingen van ‘EG-Blog‘.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone