Hyves lespakket voor het basisonderwijs

Hyves

Lespakket HyvesZitten er leerlingen uit jouw groep op Hyves, dan is dit wellicht interessant. Hyves heeft een lespakket voor het basisonderwijs.

In tien lessen kun je als leraar je leerlingen basiskennis bij brengen over het veilig gebruik van sociale netwerken. Elke drie maanden passen wij het lespakket aan zodat het altijd inspeelt op de nieuwste ontwikkelingen…

Waarom dit lespakket?
Op de site van Hyves staat het antwoord: De ontwikkeling dat kinderen steeds jonger deelnemen aan sociale netwerken, brengt ook voor opvoeders en leerkrachten nieuwe uitdagingen met zich mee.
Op dit moment lichten we alle Hyvers voor met de pagina’s Veilig Hyven en Tips voor ouders en kunnen Hyvers contact opnemen met onze community managers. Het Hyves lespakket is hierop een aanvulling.

Waaruit bestaat het pakket?
In elke les worden onderwerpen behandeld die zich op Hyves of op een ander sociaal netwerk kunnen afspelen, zoals cyberpesten of afspreken met iemand die je niet kent. De lessen kunnen in een reeks worden gegeven of apart. Je kunt dus zelf een samenstelling maken.

Het lespakket is ontwikkeld door Hyves, Stichting Mijn Kind Online en het Belgische Sensoa en volgens Vives getest door verschillende PABO docenten (ûh.., waarom geen leerkrachten basisonderwijs..??). Het lespakket is ontwikkeld voor de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs (Bron) en gratis te downloaden van www.hyves.nl/lespakket.

Zie ook:

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone