Mijn Surftips ge-Scoop.it!

Scoop.itIedere vrijdag geef ik in deze rubriek een overzicht van links naar websites en weblogberichten die ik persoonlijk interessant, leuk en handig vind. Vorige week heb ik kennisgemaakt met Scoop.it! en ben daar erg enthousiast over. Ik heb dan ook deze week al eerder enkele berichtjes over deze dienst geschreven.

Scoop.it! is een gratis dienst waar je een soort muurkrant (webkrant) kunt maken van websitepagina’s en weblogberichten rond een bepaald onderwerp en die je interessant vind en wilt delen met anderen. Je kunt er ook eigen notities plaatsen, al dan niet voorzien van een afbeelding. Kortom: je kunt op een Scoop.it! online allerlei ‘knipsels’ bewaren. De site verkeert nog in ‘beta’, dus er gaat mogelijk nog e.e.a. aan toegevoegd of verbeterd worden.

Inmiddels heb ik vanmorgen een tweede Scoop.it! aangemaakt. Handig is namelijk de mogelijkheid om onder één account meerdere Scoop.it!‘s aan te maken. Ik heb nu een Scoop.it! met als titel ‘Educatief Internet. Geknipt voor het onderwijs‘. De andere heet ‘Mijn Surftips. Gevonden en gelezen op het web‘. Op deze laatste Scoop.it! staan links die meer algemeen karakter hebben. Wellicht zullen er in de toekomst nog meerdere Scoop.it!‘s bijkomen.

Scoop.It: Educatief Internet

Scoop.It: Mijn Surftips

Dus wil je weten wat ik interessant en leuk vind om te bewaren, dan moet je eens op deze Scoop.it!‘s kijken. Dit betekent wel dat mijn Yurls ‘Manssen’s Surftips‘ een andere functie gaat krijgen. Het web is dynamisch…, toch..? Wat het gaat worden, dat weet ik nog niet, maar deze ‘Yurls‘-pagina blijft in ieder geval bestaan. Ach, zo blijf je bezig :-)

Scoop.it lijkt me ook leuk en handig om in de klas te gebruiken. Je kunt er

  • voor jezelf allerlei webpagina’s op bewaren die interessant zijn om te gebruiken tijdens je lessen (voor je digibord);
  • een startpagina mee maken voor je leerlingen of voor jezelf met websites of webpagina’s rond een thema of project;
  • je leerlingen hier online bronnen op laten verzamelen voor een werkstuk of spreekbeurt;
  • een verzameling online werkbladen opzetten voor een bepaald vak;
  • je leerlingen i.p.v. een papieren muurkrant een online muurkrant laten maken, bijvoorbeeld bij groepswerk;
  • een online klassenkrant mee maken. De leerlingen kunnen er namelijk ook zelf gemaakte foto’s en informatie opzetten. Wel oppassen wat voor foto’s (privacy) en wat voor informatie je erop zet, want iedereen kan het zien! Je kunt een Scoop.it namelijk niet ‘afschermen’ en wat op je Scoop.it staat, kan worden gedeeld op Twitter en Facebook.
  • een Persoonlijke Leer Omgeving mee creëeren.

Nieuwsbrieven deze week ontvangen…

Deze week ook bijgewerkt…

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

2 Reacties op “Mijn Surftips ge-Scoop.it!

De reacties zijn gesloten.