Drie alternatieven voor Scoop.it!

Masterclass Social MediaOp het weblog Masterclass Social Mediasocial media voor communicatie, pr & marketing, een dienst van communicatiedier Eindhoven – vond ik drie alternatieven voor Scoop.it! Het ‘hoe en wat’ van deze sites lees je in de drie berichten op Masterclass Social Media.

1. Storify

Storify

Storify: Maak je eigen nieuwsbericht met andermans content
Maak je eigen verhaal, een mashup van alle tweets, foto’s en andere content die je online tegenkomt. Dat is de huidige trend voor enkele applicaties, zoals curated.by of Storify.com. Deze laatste heeft een gigantische buzz opgewerkt, ook ten dele vanwege de “beta” status en de persoonlijke invites voordat je aan de slag kuntLees het hele bericht >>

‘Persoonlijke invites’ zijn niet meer nodig. Volgens mij kun je nu inloggen met je ‘Twitter’-account. Andere mogelijkheden om je te registeren heb ik niet gevonden…

2. Pearltrees

Pearltrees

Pearltrees: Visueel & social bookmarking
Pearltrees gaat in elk geval grafisch aan de slag. In plaats van een linkje, maak je een pearl aan. Knikkers dus. En die knikkers kun je aan elkaar koppelen. Voor diegene die wel eens mindmappen, daar lijkt het op. Op je scherm staan de aangemaakte knikkers, die je kunt verslepen en aan elkaar kunt hangen of weer uit elkaar kunt trekken. Een serie gekoppelde knikkers heet een pearltree. Zo’n pearltree kun je dan weer in zijn geheel aan andere pearls hangen, zodat je een netwerk creëert van associaties Lees het hele bericht >>

3. Memolane

Memolane

Memolane: je social media in een tijdslijn
Twitter, Facebook, Foursquare, YouTube, Flickr, Last.fm, TripIt, Picasa, Vimo, RSS feeds en sinds kort ook Myspace & Instagram: een hele lijst social media waar je berichten, foto’s, video’s of iets anders op kunt achterlaten. Alleen… overzichtelijk wordt het er niet van. Met Memolane heb je die hele lijst op een rijtje Lees het hele bericht >>

Ik heb deze drie sites niet geprobeerd. Ik ben met Scoop.it! zeer tevreden. Scoop.it! biedt alles wat ik nodig heb en ik ben er erg enthousiast over, maar dat heb ik al eerder gezegd :-)

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

3 Reacties op “Drie alternatieven voor Scoop.it!

 1. Ik geloof dat je een stukje rechtstreeks van de masterclass hebt overgenomen. Dat is in zoverre jammer, dat het woord “pearl” (onnodig) verkeerd vertaald is. Dat is jammer.
  Het lijkt me verder wel een heel leuk “programma”.

  • @ Meester Henk

   Inderdaad. Je hebt helemaal gelijk. Daarom heb ik het ook tussen aanhalingstekens geplaatst en er achter gezet: “Lees het hele bericht..” Om helemaal duidelijk te maken dat het een quote is, heb ik het stukje in Italic gezet. Dat Masterclass ‘pearl’ verkeerd heeft vertaald, is uiteraard jammer. ‘Parel’ of ‘juweeltje’ (figuurlijk gebruikt) had wellicht beter geweest. Maar het is niet aan mij om te gaan verbeteren in een quote…

   • Het draait bij vertalen om het overbrengen van de inhoud, niet om letterlijk de woorden aan de hand van een woordenboek om te zetten. In onze cultuur spreken knikkers meer aan in deze context van een samenspel van elementen, daar is dus bewust voor gekozen. Zo te lezen zijn daar blijkbaar uitzonderingen op. :)

De reacties zijn gesloten.