Kinderboekenweek 2011

Yurls Kinderboekenweek 2011Misschien nog een beetje vroeg om er over te beginnen, maar wellicht heb je al een agenda voor het komende schooljaar. Handig, want dan kun je alvast een evenement noteren: de Kinderboekenweek, inmiddels de 57ste editie. En die vindt plaats van woensdag 5 t/m zaterdag 15 oktober 2011.

Heldenmoed staat centraal in de Kinderboekenweek 2011. Dit onder het motto: Superhelden! – Over dapper durven zijn. In veel kinderboeken staat de hoofdpersoon op een bepaald moment voor een keuze: grijp ik in of blijf ik aan de zijlijn staan. De keuze om iets te doen, maakt dat helden worden geboren. De Kinderboekenweek 2011 wordt een eerbetoon aan alle kinderboekfiguren die dapper durven te zijn. Van Tiuri uit De brief voor de koning tot Iwan Olsen uit Pudding Tarzan (Bron)

Jack Nowee heeft alvast een Yurls ‘Kinderboekenweek 2011‘ online gezet. Deze Yurls staat weer boordevol met links, filmpjes en lesideeën t.b.v. de komende Kinderboekenweek.

WebpadJe vindt er ook een aankondiging voor een  bijbehorend webpad, kruiswoordenpuzzel, woordzoeker en woordendoolhof. Alleen… als je op het plaatje klikt, krijg je nog geen webpad te zien, maar een poster met afbeeldingen van striphelden en de mededeling “Online vanaf september 2011. Nog eventjes geduld dus!“.

Op de website www.jufanke.nl – alles voor de kleutergroep – vind je op de pagina Kinderboekenweek 2011 – Superhelden allemaal suggesties t.b.v. de opening van de Kinderboekenweek, kringactiviteiten, liedjes en versjes en ideeën voor de hoeken.

Kortom: heb je een Yurls, dan gauw even een link maken naar de Yurls ‘Kinderboekenweek 2011‘ en naar de suggesties van juf Anke.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “Kinderboekenweek 2011

De reacties zijn gesloten.