Gespot: Speaking Image

SpeakingImageNaar aanleiding van mijn notitie: ‘ThingLink: interactieve plaatjes op je digibord‘ werd ik onlangs via een mailtje van een collega geattendeerd (waarvoor hartelijke dank!) op de website ‘SpeakingImage‘. Ik kende deze website niet, dus ben ik er meteen gaan kijken. Op deze site kun je prachtige interactieve afbeeldingen maken.

SpeakingImage is an application for creating interactive images and share them with others. Je kunt er nog veel meer doen dan alleen maar interactieve plaatjes maken: You can also create groups, add wikis and set different permissions to manage collaborative work. Op de help-pagina staan 16 ‘video tutorials‘. Die heb je – denk ik – wel nodig ook, want de mogelijkheden om  interactieve plaatjes te maken zijn erg groot.

Een voorbeeldje: ‘Parts of an eye‘. De link naar dit plaatje is www.speakingimage.org/images/parts-eye. Je kunt de gemaakte plaatjes ook embedden op je schoolwebsite of je klassenblog. Alles werkt volledig! Beweeg je muis maar eens over onderstaand plaatje…


Geweldig toch! ‘n Prachtige tool om allerlei leuke interactieve plaatjes te maken voor op je digibord. Ik zag zelfs dat je in je plaatje foto’s en filmpjes kunt laten zien van allerlei details.

En.., voel je je geroepen om SpeakingImage eens uit te proberen, mail mij dan via het contactformulier de link naar jouw plaatje en je bevindingen. Ik plaats je SpeakingImage en je commentaar in een blogpost op dit blog!

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “Gespot: Speaking Image

De reacties zijn gesloten.