Klassenmanagement: Klasseplan.nl en Weektaak.com

Klasseplan.nlKlasseplan.nl en Weektaak.com zijn handige websites voor je klassenmanagement. Klasseplan.nl biedt sinds deze week een aantal nieuwe mogelijkheden.

Sinds deze week is klasseplan.nl uitgebreid met de module jaarplanning. Klasseplan is een website voor het maken van weekkaarten op naam voor iedere leerling en het maken van groepsplannen per vak. Dat is nu uitgebreid met de mogelijkheid om de planningen van de meest gebruikte methodes automatisch in te laden in klasseplan. Deze stofplanning wordt op drie niveaus ingeladen in de jaarplanning met daarbij de weekdoelen in leerlingentaal. Via deze module kan de planning verdeeld worden over het jaar. Per week is dit aan te passen naar eigen inzicht.

Het voordeel van deze manier van werken is dat het aanmerkelijk minder tijd kost voor een leerkracht om zijn planning te maken. Voor de leerlingen geeft een weekkaart overzicht. Dit zorgt voor rust in de klas en de mogelijkheid om daadwerkelijk op drie niveaus te gaan werken...” (Bron: persbericht)

Je kunt het volledige persbericht lezen op de website van Vives.nl: ‘Nieuwe mogelijkheden in klasseplan.nl

Als je naar Klasseplan.nl gaat, en je klikt op het plaatje ‘Handelingsgericht werken met klasseplan‘ krijg je in een animatie te zien hoe het allemaal werkt.

Weektaak.comWeektaak.com
Op Weektaak.com kun je weektaken en weekplanningen maken. Elk kind krijgt een eigen weektaak op zijn/haar niveau. De leerkracht krijgt elke week een weekplanning, hierop staat heel overzichtelijk hoe de hele week – van minuut tot minuut – eruit ziet. Weektaak.com is gemaakt voor teams. Alle leerkrachten krijgen een login en duo-collega’s kunnen perfect samenwerken. Meer over Weektaak.com kun je lezen op de pagina ‘Wat is weektaak.com? – alle functies op een rij‘ Op deze pagina vind je screenshots en uitleg van de verschillende mogelijkheden die Weekplan.com biedt.

Wat kosten deze tools?
Beide tools kun je gratis een bepaalde periode uitproberen. Na deze ‘uitprobeer’-periode moet je – als je dat wilt – overstappen op een betaalde versie. De prijzen staan op de websites:

Websites:

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “Klassenmanagement: Klasseplan.nl en Weektaak.com

De reacties zijn gesloten.