Gespot: Oorkania (game)

Via ‘Tip een collega‘ (Onderwijsnieuwsdienst) werd ik attent gemaakt op een nieuwe gameOorkania – die kinderen vanaf 6 jaar spelenderwijs in aanraking brengt met muziek. Een korte beschrijving van deze game vond ik op ckplus.nl.

Oorkania

Met het ruimtewezentje Oork reist de speler naar Oorkania om de planeten met muziek te redden door het uitvoeren van opdrachten en het verzamelen van klankballen. Onderweg komt de speler allerlei soorten muziek tegen, van barok tot jazz en van romantiek tot wereldmuziek. Met de verzamelde klankballen en muziekfragmenten kan de speler zijn eigen compositie maken. Oorkania is een spannende game, die kinderen spelenderwijs op een nieuwe manier in aanraking brengt met muziek die ze waarschijnlijk nog nooit hebben gehoord. Red de planeten!

Meer informatie over het spel vind je hier. Oorkania werd op 18 september jl. gelanceerd door Orkaan. Meer informatie over Oorkaan kun je vinden op de website van Orkaan.

André Manssen

blogt over gratis webtools, handige tips & trucs, lesideeën, lesmateriaal en allerlei online zaken die hij interessant en leuk vindt voor het basisonderwijs.