Mijn Surftips van 09/22/2011

 • “(…) Na dit rustpunt, barst het gitaargeweld weer los. Ik omschreef dit destijds aan een vriend als een kudde antilopes, die rustig drinkend wordt overvallen door een groep leeuwen. De muur van muziek dondert over je heen. En hier heb je een mooi thema te pakken. Welk dier vind jij passen bij welke muziek? En misschien nog wel belangrijker, waarom…”

  tags: lesideeën muziekles muziek onderwijs

 • “Doordat steeds meer mensen online actief zijn is er veel meer informatie te verkrijgen door bedrijven. Maar hoe kan je deze informatie in je bezit krijgen? Het online verkrijgen van informatie gaat via onderzoek, vergelijkbaar met een “offline” onderzoek. Een groot verschil is dat er met online onderzoek vrijwel alleen maar kwantitatieve onderzoeken mogelijk zijn. Een kwalitatief onderzoek, oftewel een verdiepend onderzoek met een kleine groep mensen is moeilijker op te zetten. De meest gebruikte vorm van online onderzoek is de enquête…”

  tags: online enquête regels onderwijs

 • “Een wereldkaart van TeleGeography toont welke telecommunicatiekabels wereldwijd onder de zee liggen. De langste kabel in de Benelux komt bij Oostende en loopt langs Noord-Afrika door het Midden-Oosten naar Australië en Korea…”

  tags: aardrijkskunde techniek internet kabels onderwijs

 • “Did you know the emoticon is almost 30 years old? Twenty-nine years ago, Scott Fahlman, a computer scientist at Carnegie Mellon University, first proposed a colon, hyphen and bracket as a way of conveying emotional meaning via plain text. Fast-forward and the simple smiley has evolved — some might say mutated — into various, and very varied, multi-colored, animated characters leering at you from your computer or phone screen…”

  tags: geschiedenis emoticon onderwijs

 • “Een belangrijk onderdeel van mediawijsheid is hoe kinderen op een verantwoorde manier om kunnen gaan met internet. Kennisnet stelt daarom het lespakket Diploma Veilig Internet gratis beschikbaar voor de groepen 5 tot en met 8. Om meer in te spelen op actuele ontwikkelingen en beter aan te sluiten op de dagelijkse lespraktijk, is het lespakket vernieuwd…”

  tags: diploma diploma veilig internet onderwijs

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone