Interactief plaatje met Speaking Image [infographic]

Speaking ImageVanochtend heb ik een interactief plaatje proberen te maken met Speaking Image. ‘t Was eerst een beetje prutsen, maar het is toch gelukt :-). Het plaatje geeft ‘links’ naar verschillende sites die je kunt gebruiken bij biologie. Op die sites staan mooie dierenplaatjes en filmpjes die de leerlingen kunnen gebruiken bij werkstukken, spreekbeurten of om zomaar te bekijken. Je kunt de informatie op deze sites ook gebruiken bij je biologie lessen.

Eerst heb ik de ‘logootjes’ van de betreffende sites ‘geknipt’ met Snippy (wat is dat toch een handig tooltje!). Vervolgend met deze logootjes een afbeelding gemaakt in m’n Notebook-software (SMART Board). Dit plaatje daarna verder bewerkt in IrfanView en geupload naar Speaking Image (eerst even een gratis account gemaakt). Het geheel ziet er zo uit:

Als je met de muis over de gele druppels beweegt zie je een tekst. Klik je op een ‘druppel’ dan verschijnt er een popup-schermpje met een blauw link. Klik je op die link dan kom je op de betreffende website. In het bovenste ‘logo’ staat ook een – ik noem het maar even – filmbord. Klik je hierop dan verschijn er een popup-schermpje met een YouTube-filmpje. Op dezelfde manier kun je ook tekst en afbeeldingen (bijvoorbeeld van een detail of anders) plaatsen. Het plaatje ‘werkt’. Probeer het maar.

Je kunt het ook bekijken op Speaking Images zelf. Hier is de link: www.speakingimage.org/images/natuursites.

Mocht het bij jou om de een of andere manier niet werken, dan zijn hier de links naar de sites die op de afbeelding genoemd zijn:

Zie ook de blogpost: “Interactieve infographics op het digibord

Websites via Yurls Meester JW en Yurls Juf Linda Humme

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone