Maak een webpagina in seconden: Pen.io

pen.ioHoe makkelijk kan het zijn! Een webpagina in seconden! Nou ja, in seconden… Dat is wat overdreven. De webpagina aanmaken gaat heel snel. Het vullen van die pagina duurt wat langer 😉 Naam van deze tool: Pen.io. Je hoeft je niet te registeren; je hoeft niet in te loggen. Je moet alleen – en wel meteen – een passende naam voor je webpagina bedenken en een wachtwoord. Vul de naam van je pagina in onder ‘Page name’, een wachtwoord onder ‘Password’, klik op ‘Create The Page’ en je kunt beginnen.

pen.io - start

Zelfs je leerlingen kunnen hier makkelijk mee aan de slag! I.v.m. het Engels is wat uitleg vooraf (digibord!) wel handig. Lees vooraf wel even de FAQ. Of beter nog: print die pagina even uit om naast de pc te leggen. Kun je spieken en hoef je niet steeds terug naar de ‘FAQ’-pagina. Doe hetzelfde met de ‘About Pen.io’-pagina. Ik heb de ‘FAQ’-pagina en de ‘About Pen.io’-pagina onvertaald in een pdf-je gezet. Je kunt die downloaden uit mijn Dropbox, uitprinten. en naast je computer leggen. Service van de zaak :-)

Nog even één ding: “What About my Privacy?”
Pen.io verzamelt en bewaart geen persoonlijke informatie. Maar.., let op!!! De pagina’s zijn openbaar en anderen kunnen de pagina’s zien. Pen.io zegt dan ook om geen persoonlijke informatie op je pagina’s te plaatsen als je niet wilt dat deze info bij Google terecht komt. Ook even je leerlingen hiervoor waarschuwen als ze met Pen.io aan de slag gaan!

Min-puntje(s)
Je kunt alleen filmpjes van YouTube plaatsen; dus géén filmpjes van de Schooltv Beeldbank e.d. Ook het plakken van afbeeldingen gaat niet zo simpel als wordt voorgesteld. Ik heb hier wat mee zitten ‘mieren’. Uiteindelijk is het me wel gelukt. Als je gaat slepen moet je de vensters waar je de afbeeldingen uitsleept verkleinen en op de voorgrond zetten, of als het plaatje op het bureaublad staat, moet je de browser wat kleiner maken om het plaatje naar Pen.io te slepen. Dat is dus een beetje prutsen. Dus zelf even uitproberen wat het beste gaat en dan even aan de leerlingen laten zien.

Wat kun je ermee op school?
Je kunt er online handleidingen (how to’s) mee maken voor je collega’s en leerlingen. Maak een screencast, bijvoorbeeld met screenr.com. Zet die op de site met een geschreven toelichting. Deze kunnen dan zowel thuis als op school bekeken worden. Je kunt er online instructie-, opdrachten- en werkbladen mee maken en de leerlingen kunnen de pagina gebruiken voor een klassenkrant, bij boekbesprekingen, spreekbeurten en noem maar op.

Via Mashable

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

4 Reacties op “Maak een webpagina in seconden: Pen.io

 1. Beste André,

  Wat goed dat u dit heeft opgezet. Ik heb vanmorgen geprobeerd om een site te maken. Maar telkens gaat er iets mis met het opslaan. Hij geeft aan dat dat niet kan, terwijl ‘pen’ belooft dit automatisch te doen. Ook als ik op save klik, onder aan de pagina waarop ik heb gewerkt krijg ik een foutmelding. Als ik opnieuw wil inloggen blijkt telkens mijn aangemaakte pagina niet te bestaan???!!!!! Ook mijn wachtwoord kent hij niet.

  Wat doe ik fout?

  Met vriendelijke groet,
  Marian

  • Beste Marian,

   Voor alle duidelijkheid: ik heb de site NIET bedacht of gemaakt!! Die site is van iemand anders. Ik heb geen idee, wat je fout doet. Je hoeft de je pagina alleen maar een naam te geven en een wachtwoord in te voeren.
   Het werkt bij mij prima. Heb je de faq al gelezen? Ligt het misschien aan instellingen van je browser. Of misschien is er wel een storing op de site. Ik weet het echt niet. Ik heb dus echt geen idee wat je fout doet.

   Met vriendelijke groet,

   André

De reacties zijn gesloten.