Handleiding Google Sites voor kinderen

Google SitesEnige weken geleden schreef ik de blogpost “Mijn bijdrage aan BoekTweePuntNul: Google Sites”. Met Google Sites kun je websites bouwen zonder enige kennis van HTML, e.d. Ooit noemde ik Google Sites een goed alternatief voor de verdwenen ‘Websitemaker’ van Kennisnet (hier en hier).

Als Nederlandstalige handleidingen voor Google Sites noemde ik: Daalderschool – Texel: Online Handleiding Google Sites, gemaakt in Google Sites; www.pepermunt.net: Handleiding Google Sites (pdf) en Google Sites Help.

Dit zijn echter handleidingen zie gemaakt zijn voor volwassen. Een handleiding voor leerlingen kon ik nergens vinden. Enige tijd geleden echter, werd ik – middels een berichtje op de Scholenlijst – attent gemaakt op een handleiding voor kinderen. Deze handleiding is gemaakt door Ben van Loon van de Bernadetteschool in Naaldwijk. Deze “Handleiding Google Sites voor kinderen”  mocht ik van Ben van Loon via dit weblog publiceren. Ben, hartelijke dank hiervoor!! Met behulp van deze handleiding – gemaakt voor de leerlingen van groep 6, 7 en 8 –  kunnen de leerlingen – zo zegt Ben – bijna zelfstandig met Google Sites aan de slag.

De betreffende handleiding heb ik in mijn Dropbox gezet. Je kunt de handleiding (pdf) hier downloaden. Ook heb ik de handleiding bij Scribd.com neergezet. Hier kun je deze handleiding online bekijken en desgewenst downloaden.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “Handleiding Google Sites voor kinderen

De reacties zijn gesloten.