Handige Scoop.it instructiefilmpjes op YouTube

Scoop.itSteeds meer leerkrachten ontdekken Scoop.it of hebben inmiddels een Scoop.it. Zelf heb ik er twee: “Educatief Internet” en “Auteursrecht en Creative Commons”. Op Scoop.it kun je links verzamelen rond een bepaald onderwerp. Het geheel ziet er uit als een soort “muurkrant”. Scoop.it wordt veel gebruikt voor content curation. Zie ook ICT-idee:  Zo maak je een nieuwsbrief met Scoop.it! Inmiddels zijn er van Scoop.it – naast een gratis versie – ook betaalde versies (pro en business) en een betaalde versie voor het onderwijs.

Scoop.it uitgelegd

Robin Good – beheerder van de Scoop.it! “Content Curation World” heeft een videokanaal op YouTube met negen screencasts (video tutorials) over Scoop.it: “Content Curation Tools: The Scoop.it Video Guide”. Handig, al die filmpjes bij elkaar. Let wel even op, want er staan ook filmpjes tussen die informatie geven bij de betaalde versies van Scoop.it.  Overigens heb je aan een gratis account genoeg. Je kunt hier vijf verschillende Scoop.it’s mee maken. Dus.., maak in 2012 eens een Scoop.it. Hartstikke leuk! Ook om in de klas te gebruiken.

André Manssen

blogt over gratis webtools, handige tips & trucs, lesideeën, lesmateriaal en allerlei online zaken die hij interessant en leuk vindt voor het basisonderwijs.

4 gedachten over “Handige Scoop.it instructiefilmpjes op YouTube

Reacties zijn gesloten.