Word 2010: Schermafbeelding invoegen

Word 2010Sinds eind vorige jaar heb ik ‘Office 2010’ op mijn laptop staan met uiteraard ‘Word 2010’. Als ik dit programma open, dan denk ik wel eens: “Kan je hier ook een eenvoudig briefje mee schrijven..?” Zoveel mogelijkheden en opties bevat ‘Word 2010’. De meeste ervan gebruik je – vermoed ik – niet eens. Maar er zitten een aantal mogelijkheden in die best erg handig zijn. Zo nu en dan maak ik met ‘Word’ een handleiding. Ik maak daarbij gebruik van schermafdrukken (screenshots) gemaakt met gratis tooltjes, gedownload van het internet. Via het ‘klembord’ plak ik die screenshots dan in het ‘Word’-document. Soms is dat allemaal een beetje omslachtig. Met ‘Word 2010’ is daar echter een eind aangekomen. Het werkt zo:

  1. Open ‘Word 2010’ en klik op het tabblad ‘Invoegen’.
  2. Klik op het tabblad ‘Invoegen’ op de knop ‘Schermafbeelding’.
  3. Klik in het menuutje dat onder deze knop verschijnt op ‘Schermopname’.
  4. ‘Word’ wordt nu geminimaliseerd en je kunt dan een rechthoek trekken om het deel van het scherm waarvan je een afdruk wilt hebben in je ‘Word’-document.
  5. Jouw schermafdruk wordt automatisch in je ‘Word’-document geplaatst op de plek waar de cursor staat.

Schermafbeelding maken in Word 2010

Ook handig als je werkbladen met plaatjes maakt voor je groep.

Bron: Breekpunt.nl

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

5 Reacties op “Word 2010: Schermafbeelding invoegen

  1. Hé dat is handig. En al helemaal dat je geen kadertjes hoeft te trekken om schermen die open staan, want in het menu dat verschijnt zie je die al automatisch getoond als kleine afbeeldingen.
    Zo zie je maar weer, ze maken software die we al jaren gebruiken toch steeds nog weer wat handiger!

De reacties zijn gesloten.