Lessen maken met Microsoft OneNote 2010 (5)

Microsoft OneNote 2010Vanmiddag ging ik even boodschappen doen. Toen ik bij de supermarkt langs en tussen de schappen liep, zoemde in zijn achterhoofd nog steeds dat “synchronisatie”-probleem met OneNote. Bij de vleesafdeling kreeg ik ineens een ingeving: m’n oude laptop..!! Daar staat “Microsoft Office 2010” ook op en dus ook OneNote! Dus…, thuisgekomen de oude laptop gestart én OneNote. Een nieuw Notitieblok aangemaakt en weer – voor de zoveelste keer – aangemeld bij SkyDrive. Toen op de knop “Aanmelden” geklikt en… Er verscheen een venstertje dat ik nog niet gezien had. Ik moest nog een keer mijn e-mailadres en wachtwoord invullen en toen – tot mijn grote verbazing – werd het “Notitieblok” keurig online aangemaakt en werkte de synchronisatie ook! Nu draait mijn oude laptop onder Windows XP. Zou het daar iets mee te maken hebben..?? Om een lang verhaal kort te maken… Dat bleek dus niet zo te zijn.

Er volgde nu een vrij ingrijpende actie. Op mijn nieuwe laptop heb ik ‘Office 2010’ verwijderd en opnieuw geïnstalleerd. Tijdens de installatie werd gevraag of je iets online wilde doen. Daar stond een vinkje voor. Ik herinnerde dat ik bij de eerste installatie van Office dit vinkje had weggehaald. Nu liet ik het staan. Na de installatie heb ik meteen OneNote opgestart. Er gebeurde iets dat ik de afgelopen weken niet had meegemaakt. Er verscheen een venstertje waarbij gevraagd werd of er iets online moest gebeuren. Ik klikte op ‘oké’ o.i.d. Ik moest daarna OneNote weer afsluiten en weer opstarten. Na dit gedaan te hebben, heb ik meteen een nieuw “Notitieblok” aangemaakt. Na dezelfde acties als op m’n oude laptop uitgevoerd te hebben, stond m’n “Notitieblok” ook bij Skydrive..!! Zodra ik iets wijzigde op de pagina werd dit meteen gesynchroniseerd! Kortom, het “synchronisatie”-probleem is opgelost!!! Uiteraard ben ik nu zo blij als een kind :-)

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

2 Reacties op “Lessen maken met Microsoft OneNote 2010 (5)

  1. Fijn hé als iets toch lukt..

    Ik werk ook regelmatig met Office Skydrive en OneNote heb nog wel eens last dat ik documenten niet kan bewerken online (webapps) als ik op school ben daar hebben we office 2007.

    Maar bedankt weer voor de info
    Roeline

De reacties zijn gesloten.