www.tafelsoefenen.eu: tafels oefenen op online werkbladen

Tafels oefenenOp Tafelsoefenen.eu kun je de tafels van 1 t/m 12 online door jouw leerlingen gratis laten oefenen. Dit “tafeloefen”-programma is een programma zonder allerlei toeters en bellen als piepers, loeiers, klappende ballonnen, bewegende clowns, wegscheurende auto’s, e.d. Het zijn als het ware online ‘werkbladen’ waarop de leerlingen de tafels van 1 t/m 12 kunnen oefenen. En zo’n oefenprogramma is ook wel eens aardig!

Tafels oefenen

Achter het tafelsommetje moet de leerling de uitkomst typen. Als alle sommetjes gemaakt zijn, kun je die door het programma laten nakijken. Foute sommetjes kun je opnieuw maken. De sommetjes staan per tafel in de volgorde 1 x 3, 2 x 3 t/m 10 x 3. Je kunt ook kiezen om de sommetjes van enige tafel door elkaar te laten maken.

Op de website staat:

Omdat tafels heel belangrijk zijn en er niet heel veel plekken zijn waar je ze makkelijk kunt oefenen, is tafelsoefenen.eu bedacht. Op tafelsoefenen.eu kun je op een eenvoudige manier alle tafels oefenen. De rekenspelletjes zijn simpel en duidelijk zodat je snel kunt oefenen. Klik op een van de tafels om direct te beginnen. Vul de antwoorden in op de lijntjes en als je klaar bent druk op nakijken. Je krijgt meteen te zien welke antwoorden je fout hebt en welke goed. Je kunt ook tafels door elkaar oefenen. Zodat je goed kunt testen of je de tafels kent. Vooral in groep 4 en groep 5 worden er op tafels geoefend. De tafels zijn de basis voor de rekensommen die je in groep 6, groep 7 en groep 8 krijgt, daarom is het belangrijk dat je de tafels goed in de vingers hebt.”

Er zijn drie mogelijkheden: alle tafels oefenen (1 t/m 12); een pagina met de tafels van groep 4 en een pagina met de tafels van groep 5.

Tafels Oefenen Groep 4

“In groep 4 leer je de eerste tafels. Je leert de tafels van 1 tot en met 5 en de tafel van 10! Op deze pagina heb je ze op een rijtje en kun je ze zo gemakkelijk oefenen.”

Tafels oefenen groep 4

Tafels Oefenen Groep 5

In groep 5 worden de tafels een stuk lastiger. Je krijgt dan namelijk de tafel van 6 tot en met 9. Wij hebben de tafel van 11 en 12 er ook bij gezet, voor de ijverige leerlingen!

Conclusie
Een leuk en vooral rustig oefenprogramma. Je hebt er geen koptelefoon bij nodig. Op de Home-pagina worden de tafels van 1 t/m 12 aangeboden. Daarna komen pas de pagina’s voor groep 4 en 5. Logischer zou zijn – volgens mij – om eerst de tafels voor groep 4, daarna de tafels voor groep 5 en tot slot alle tafels aan te bieden. Maar goed, wie ben ik… 😉

Jammer overigens, dat men uitgaande van dit “werkblad”-principe, niet de deeltafels aanbiedt (21 : 7 = … |  … : 7 = 3 | … x 7 = 21, enz.).  Maar goed, het programma is gratis, dus je kunt niet alles hebben, toch..? En ja,dat vind ik toch wel een ‘plus’-punt: er staat géén storende reclame op deze site!

‘Min’-puntjes
Ik snap niet helemaal waarom bij iedere tafel ook icoontjes staan voor Facebook en Hyves… De site is bedoeld voor kinderen van groep 4, 5 (en 6). Die hebben toch helemaal niets op Facebook of Hyves te zoeken. Ik zou zeggen: weg die zinloze icoontjes!

Bij het door elkaar oefenen van de tafelsommetjes, staan sommige sommen er meerdere keren in. Bijvoorbeeld bij de tafel van 5: 3 x het sommetjes 8 x 5; 3 x het sommetjes 6 x 5; maar de sommetjes 4 x 5 en 9 x 5 zijn nergens te vinden. Heeft dat een bepaald doel of is het gewoon een beetje slordig programmeren..?

En verder..? Oordeel zelf. Ik vind het – ondanks de paar genoemde ‘min’-puntjes – een aardig programma om de tafels mee te oefenen. Het is gratis, geen toetsers en bellen, je hoeft je niet te registreren en er staat geen reclame op.

Tafelsoefenen.eu is een onderdeel van de website Kinderspelletjes.nl. Op Kinderspelletjes.nl staan nog meer eenvoudige rekenspelletjes: Rekenen groep 1,2 en 3 en Rekenen groep 4,5 en 6.

 Gespot via de Scoop.it “Learn and teach” – Jasper Bloemsma

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone