3 Manieren om YouTube-filmpjes te linken op Yurls

Yurls VideoboxAls jij een Yurls-pagina hebt voor je school, klas of gewoon voor je zelf, dan kun je op jouw Yurls  filmpjes plaatsen van verschillende diensten. De diensten waarvan je ge-bruik kunt maken, staan allemaal vermeld in de “video”-box. Eén van die diensten is YouTube.

De eerste manier om een “YouTube”-filmpje op jouw Yurls te plaatsen, is om gewoon de link uit de adresbalk van YouTube te kopieren naar de videobox op jouw Yurls en YouTube te selecteren als aanbieder. Op jouw Yurls krijg je het filmpje dan zo te zien:

YouTube-filmpje op Yurls

De ingevoerde link is hier: http://www.youtube.com/watch?v=u5YxjQ5qXPc.

Willem Karssenberg (Trendmatcher.nl) noemt in zijn blogpost “Linken naar YouTube” nog twee andere manieren om te linken naar “YouTube”-filmpjes en die heel goed bruikbaar zijn op Yurls.

Manier #2:
Gebruik niet de “video-box”, maar de gewone “link”-box. Vul hier een titel in voor het filmpje. Vervang in de bovenstaande link ‘watch?v=’ in ‘embed’, dus zo:

Als je nu op deze link klikt, krijg je het filmpje meteen schermvullend (fullscreen) te zien. Handig, als je het filmpje gebruikt op je digibord. De controleknoppen die onder het filmpje staan (pauzeren, terugspoelen,e.d.) krijg je wel onder het filmpje te zien.

Zelf bereikte ik hetzelfde resultaat door in de link ‘_popup’ toe te voegen. Dus:

wordt

Manier #3:
Wil je dit niet dat de knoppen onder het filmpje staan (de leerlingen moeten bijvoorbeeld tijdens een computeropdracht het filmpje bekijken), dan voer je op jouw Yurls de volgende link in:

Toegevoegd is dus ‘?controls=0’. Dit zorgt ervoor dat de knoppen onder het filmpje niet getoond worden. Ook deze link plaats je in een gewone ‘link’-box of achter een afbeelding (‘afbeelding’-box).

Nòg een tip vond ik op ‘Web 2.0 tools en onderwijs’ in het bericht “youtube tips” inzake het bijna schermvullend bekijken van videoclips van aanbieder Vimeo.

zie je bijna fullscreen als je er

Bovenstaande stips zijn ook goed te gebruiken, als je in de ‘Notebook’-software van het SMART Board een link (koppeling) maakt nar een filmpje. Ik neem aan dat dit ook mogelijk is bij andere “digibord”-merken.

Willem en Koen, hartelijk dank voor deze tips!!

Weet jij handige manieren om naar (YouTube) filmpjes te linken op Yurls of op het digibord? Reageer!

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

6 Reacties op “3 Manieren om YouTube-filmpjes te linken op Yurls

 1. Dag André,

  Die embed-code en controls=0 -code kende ik nog niet, maar die _popup heb ik je al lang geleden gemeld. Ook aan Age Cnossen van Eduboek. Die gebruikt sindsdien niets anders meer.
  Wanneer het was weet ik niet meer, 1 à 2 jaar geleden, maar dat maakt ook niet zo uit.
  Ik heb de link naar je stuk in mijn Yurls gezet. Altijd handig.

  groet,
  Jack

  • Dag Jack,
   Ja, dat is waar ook! Ik had die “popup”-truc van jou gekregen. Ik heb er in mijn klas altijd veel plezier van gehad, m.n. op m’n SMART Board. Wie weet hebben anderen er nu weer plezier van.

   Groet,
   André

De reacties zijn gesloten.