feb 242012
 
 Gepubliceerd op: 24 februari 2012  Rubriek: Educatief, Games, Online, Spelletjes

Via mijn Google Reader kwam ik via, via, via, via terecht op een website van de BBC: KS@ Bitesize. Hier vond ik allemaal prachtige games. Natuurlijk allemaal in het Engels. Dus of je ze in jouw klas kunt gebruiken..?? Wellicht de rekenspellen… Je zou de games even moeten bekijken. Misschien zit er iets tussen dat je toch in jouw groep kunt gebruiken.

BBC - Bitsize

Ik vond er een prachtige game, waarin je gewone breuken moet omzetten naar decimale breuken en omgekeerd. Het spel wordt weergegeven als een filmpje. De uitleg is mondeling, dus in het Engels. Na een stukje uitleg moet je een opdracht uitvoeren. Geweldig spel! Je moet het zeker zelf gaan spelen. Voor je leerlingen is het ongetwijfeld te moeilijk, tenzij zij goed Engels verstaan… Het spel: “Converting fractions to decimals – Crack the Mission 2110 vault using your knowledge of fractions and decimals”.

breuken

Veel plezier met dit “breuken”-spel :-)

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via ...

  3 reacties aan “Mooie educatieve games op de site van de BBC”

  1. [...] background-position: 50% 0px; background-color:#85a257; background-repeat : no-repeat; } http://www.manssen.nl – Today, 10:57 [...]

  2. [...] background-color:#222222; background-repeat : repeat; } http://www.manssen.nl – Today, 4:05 [...]

  3. RT @Manssen: Geblogd! Mooie educatieve games op de website van de BBC. http://t.co/l9tPRq9c #onderwijs #leerkracht #lesPO

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.