3 Tips voor Dropbox-gebruikers en nòg een Box

DropboxIn het tijdschrift Computer!Totaal (nr. 3 – maart 2012) worden in het artikel “Bestanden opslaan in de cloud” vijf online opslagdiensten met elkaar vergeleken: Windows Live Skydrive (In deze Computer!Totaal staat ook een “Basiscursus Windows Live SkyDrive”), DropboxStrato HiDriveWuala en SpiderOakDropbox is de tip van de redactie. Bij Dropbox krijg je 2 GB gratis oplagruimte. Computer!Totaal zegt dat medewerkers van Dropbox in principe de inhoud van je bestanden kunnen bekijken en dat geldt ook voor “indringers” die de bestandsversleuteling te pakken krijgen. Maar dat kun je voorkomen door gebruik te maken van BoxCryptor (de tweede tip).

Tip #1: Een Nederlandstalige online handleiding voor ‘Dropbox’
Eindelijk een handleiding voor Dropbox in het Nederlands. Nu is Dropbox op zich best gebruiksvriendelijk, maar een handleiding erbij en dan nog wel in het Nederlands, is toch wel erg makkelijk. De handleiding is gratis en te vinden op GratisCursus.be/Dropbox (Via Netties.be).

GratisCursus.be

Tip #2: Versleutel je ‘Dropbox’-bestanden met ‘BoxCryptor’
Een “How to” vind je op de website van Computer!Totaal in het artikel “BoxCyptor 1.1” of bij Makeuseof: “Encrypt Your Dropbox Files With BoxCryptor”.

Boxcryptor

Tip #3: Nieuwe Dropbox-versie kan foto’s en video automatisch uploaden
De onlineopslag- en bestandsoverdrachtdienst Dropbox kan vanaf nu foto’s en video van een toestel automatisch uploaden naar het gelinkte account in de cloud. De upload vindt plaats bij het syncen van foto’s en video vanaf bijvoorbeeld een camera, tablet of sd-kaartje naar de computer. Ook is een nieuwe versie met de feature uitgebracht voor Android…” Lees verder op Tweakers.net »

Misschien ook interessant…

Nòg een ‘Box’…
Een tip van Xander Vredebregt, via het contactformulier en waarvoor hartelijk dank! “Er is momenteel een zeer tijdelijke actie. Erg interessant. Als je zo’n telefoon/tablet hebt, dan ga je naar de Market en installeer je het programma Box. Het is zoiets als Dropbox. Er is een groot verschil, je krijgt nu levenslang 50 gigabite on the cloud geheel gratis. Je kunt van alles delen. Heb je je geregistreerd, dan kun je de files ook via je browser op je laptop/vaste computer alles bereiken. 50 gigabite is enorm. Ik heb alles geïnstalleerd en het werkt perfect. Misschien doe ik een groot aantal mensen een plezier met deze tip.”

Box

Heb jij ook een goede tip of tips voor het gebruik van Dropbox? Jouw reatie is welkom!

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

7 Reacties op “3 Tips voor Dropbox-gebruikers en nòg een Box

De reacties zijn gesloten.