Waarom ik mijn account bij Pinterest beëindig

PinterestEnige tijd geleden kreeg ik via Twitter een “invite” voor Pinterest. Pinterest is “a virtual pinboard. Pinterest lets you organize and share all the beautiful things you find on the web. People use pinboards to plan their weddings, decorate their homes, and organize their favorite recipes. Best of all, you can browse pinboards created by other people. Browsing pinboards is a fun way to discover new things and get inspiration from people who share your interests.” En als je veel publicaties over Pinterest moet geloven, is het een nieuwe hype.

Ik heb er dus een account aangemaakt en eens rondgekeken. Bovendien heb ik vanaf dat moment alle berichten die over Pinterest verschenen in mijn Google Reader bijgehouden. Het zijn er nogal wat. Ik heb deze berichten geplaatst op mijn Yurls “Gespot op het Web” op de pagina “Bekijk ‘t maar!” in de box “Pinterest”. Zo kwam ik laatst een blogpost tegen van Wilma van de Meerakker op Social Networking Nederland. In “Jouw foto’s op Pinterest, goed idee?!” schrijft Wilma o.m.: “Eind vorig jaar heb ik aange-geven dat het uploaden (kopiëren) naar sociale netwerken (en dus ook Pinterest) auteursrechtelijk een probleem kan vormen. Je maakt de foto in de meeste gevallen openbaar aangezien je kring van volgers op Pinterest bijna nooit kan worden gezien als familie- of vriendenkring…”

Er zijn op Pinterest hele mooie en leuke foto’s te vinden, maar ja…, de mijne zul je er niet vinden, want fotograferen is niet mijn hobby. Ik heb dus geen mooie foto’s om op Pinterest te plaatsen. Foto’s van anderen jatten ligt ook niet in m’n aard, dus is het weinig zinvol om ook op Pinterest te gaan zitten. Kortom: mijn Pinterest zou voorlopig leeg blijven. Misschien later…

Pinterest

Maar een blogpost van Wilfred Rubens deed mij anders besluiten. In “Zijn de grenzen van de ‘social media bandwith’ bereikt?” schrijft Wilfred o.a.: “Vooral omdat ik het gevoel heb tegen de grenzen aan te lopen van het betekenisvol gebruik van sociale media. Ik zal m.i. mijn tijdsinvestering in de andere sociale media moeten reduceren, om zinvol gebruik te kunnen maken van Pinterest. En ik ben daar nog een-voudig weg niet aan toe. Daarvoor zijn mijn blog, Twitter, mijn RSS feedreader, Diigo en de anderen mij te lief.”

Ik herken deze uitspraak. Zelf zit ik zit dagelijks een paar uur of meer op het internet om de nodige web-sites bij te houden :-)

  • Het lezen van mijn RSS-abonnementen in m’n Google Reader, waarbij ik Read it Later gebruik om interessante berichten op te slaan om deze later op m’n Scoop.it te plaatsen of te bookmarken bij Diigo.
  • Het bijhouden van mijn Yurls “Gespot op het Web”.
  • Het plaatsen van tweets op Twitter en berichtjes op Google+.
  • Het dagelijks bekijken van de nieuwe berichten op de Scoop.it‘s die ik volg (zo’n dikke honderd).
  • Verder heb ik ook nog een YouTube-kanaal en een account bij LinkedIn. Hier ben ik lid van verschillende groepen, maar kom er niet aan toe om deze LinkedIn-groepen frequent te volgen of om aan de discussies mee te doen. Ik heb er doodeenvoudig geen tijd voor :-)

Ik ben weliswaar met pensioen, maar er zijn nog vele andere dingen die ik leuk en interessant vind. Dus… dag Pinterest!

Dit gezegd hebbende, ga ik direct bij Pinterest mijn account deleten en het knopje “Pin It” uit de werkbalk van mijn browser verwijderen. Overigens kun je bij Scoop.it ook een fotopagina maken. Je kunt nl. foto’s uploaden vanaf je harde schijf, die fotos taggen, van een kort commentaar voorzien en delen op allerlei social media.

Van welke sociale netwerken ben jij lid en hoeveel tijd ben je er dagelijks aan kwijt?

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

2 Reacties op “Waarom ik mijn account bij Pinterest beëindig

  1. Ik ben eigenlijk heel a sociaal. Ik gebruik Twitter voor de school website, om zo alle nieuwe berichten door te geven maar verder ben ik nergens lid van. Geen Hyves, Facebook, LinkedIn. Zelfs schoolbank heb ik op een gegeven moment opgezegd. Ik hou wel een Yurls pagina (dus toch een beetje sociaal), maar dan heb je het wel gehad.

De reacties zijn gesloten.