8 websites om je eenvoudig, snel en gratis online te profileren

Je kunt deze websites gebruiken om snel een profielpagina, een mededeling, een live blog of weet ik wat te maken. Sommige van de onderstaande (gratis) diensten zijn wellicht ook interessant om in jouw groep te (laten) gebruiken. In de meeste gevallen is geen registratie nodig.

#1. Pencamp
PencampPenCamp is a really fast way to quickly build a basic web page. Its perfect for writing and sharing stories, jokes, poems and more. Building a page requires no special skills. You just click the text and edit it. Of course, if you’re a more advanced user, you can also add HTML. Pencamp was specifically designed in conjunction with educators to create a simple publishing tool for Children.” Géén registratie nodig. Je moet alleen een naam voor jouw pagina opgeven en een wachtwoord maken om later weer toegang tot de pagina te krijgen. Lees voor gebruik eerst de FAQ.

#2. Scriffon
ScriffionScriffon in a nutshell: open to everyone; no matter what your writing skills; writings of any kind; essays, news, reviews, stories, how-tos, recipes, poems, any written thing; several pen names; publish under pseudonyms, under your real name, or both at the same time…” Meer informatie vind je op de pagina ‘About Scriffon’. Inloggen en registeren gaat met een (nep) e-mailadres en een wachtwoord.

#3. Pen.io
Pen.ioHoe makkelijk kan het zijn! Een webpagina in seconden! Nou ja, in seconden… Dat is wat overdreven. De webpagina aanmaken gaat heel snel. Het vullen van die pagina duurt wat langer Naam van deze tool: Pen.io. Je hoeft je niet te registeren; je hoeft niet in te loggen. Je moet alleen – en wel meteen – een passende naam voor je webpagina bedenken en een wachtwoord. Vul de naam van je pagina in onder ‘Page name’, een wachtwoord onder ‘Password’, klik op ‘Create The Page’ en je kunt beginnen. Lees verder: “Maak een webpagina in seconden: Pen.io”. Zie ook de pagina “You Can Use Pen To”.

#4. Wordfaire
WordfaireEigenlijk een “live blog”-platform. Je moet inloggen met jouw/een Google-, Twitter- of Facebook-account. “Wordfaire is a liveblogging platform that’s built from the ground up for easy writing and real-time reading. People are using it to liveblog conferences, press releases, awards ceremonies, sports, wars and disasters; even as a public address system for teachers and a website status board.”

#5. About.me
About.meWellicht geschikt voor jouw als leerkracht, echter niet geschikt voor jouw leerlingen. “About.me is a free service that lets you create a beautiful one-page website that’s all about you and your interests. Upload a photo, write a short bio and add your favorite social networks to show the world the big picture of you.” Lees verder op ‘About us’.

#6. Flavors
FlavorsFlavors.me provides elegant, easy-to-customize personal homepages, created using content from other services around the web. Your Flavors site is a gathering place for the content you’ve created, including blogs, videos, photos and more. In less than five minutes, you can pipe all of your social services — like Twitter, Flickr, Tumblr and Vimeo — into one beautiful site, and go wild tweaking layouts, color palettes and more to your liking. It’s the perfect way to create a cohesive online identity for yourself, your band, your brand and more.”  Hulp kun je vinden in de ‘Knowledge Base’.

#7. Checkthis
CheckthisPut up your content. Share your link and get instant results. That’s it. No registration. No set-up. No save button. No blogroll. Just publish your content and share the link. In seconds”. Je kunt een verhaal schrijven, iets verkopen, een vraag stellen of een uitnodiging maken. Je kunt er video’s embedden en foto’s of widgets (zoals de mogelijheid tot commentaar geven) op plaatsen.

#8. Instablogg
InstabloggIt’s the fastest way to write a blog post. No need to sign up for a blog, customize your theme, build your archive etc. Just start writing. When you’re done, you have a full featured, good-looking blog post, with commenting and social sharing options. You can then send your link to the myriad of web and social channels available on the web today.” Een heel simpel alternatief voor een blog bij WordPress of Blogger. Lees meer op ‘About Instablogg’.

Drie vragen in één: waar zou jij zo’n website of ‘live blog’ voor gebruiken én zou je zo’n website in je groep gebruiken én waarvoor?

Via ‘Free Technology for Teachers’ en ‘Netties.be

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

2 Reacties op “8 websites om je eenvoudig, snel en gratis online te profileren

De reacties zijn gesloten.