Voor de Engelse les: Engelse woordjes leren in het Engels

Op het weblog van Larry Ferlazzo – “Larry Ferlazzo’s websites of the day...” vind je in de blogpost “The Best Beginner, Intermediate & Advanced English Language Learner Sites” een lijst met websites die je kunt gebruiken voor het vak Engels. Uiteraard zijn niet alle sites geschikt om bij het vak Engels op de basisschool te gebruiken. Je moet dus even kijken naar de moeilijkheidsgraad e.d.

Toen ik wat zat te klikken op de links in de lijst, vond ik een Flash-filmpje / spelletje (swf) dat je op je digibord kunt gebruiken. Het is interactief en er wordt bij gesproken. De kinderen horen dus meteen de uitspraak.

Engels

Kies eerst een ‘level’ (level 1 is de slak en level 2 is de vlinder). Klik dan op een rondje op de slak of op de vlinder. Die rondjes geven een thema aan. Persoonlijk vind ik dit een erg leuk spel en het is – denk ik – geschikt voor groep 7 en 8. Klik maar eens op de link hieronder, dan kun je het even uitproberen om een beeld te krijgen.

Op de website van de British Council vind je ook heel veel spellen. Klik in het menu ‘Kids games’ en dan op ‘learn words’. Je vindt dan een aantal interactieve spelletjes die je ook op je digibord kunt gebruiken.

Engels

De spelletjes die ik bedoel, zijn schuifspelletjes. In het plaatje staan de woorden getekend met een nummertje erbij. De woordjes moeten dan op de juiste plaats geschoven worden. Er zijn verschillende thema’s.

Engels

Kortom: zoek je iets leuks voor je Engelse les, dan moet je beslist eens op in deze blogpost  kijken, klikken en uitproberen. Er zit vast wel iets bruibaars tussen dat je in jouw groep kunt gebruiken.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

4 Reacties op “Voor de Engelse les: Engelse woordjes leren in het Engels

De reacties zijn gesloten.