Overgestapt van Read It Later naar Instapaper

InstapaperIedere avond check ik de RSS-feeds waarop ik ben geabonneerd in mijn RSS-lezer (Google Reader). En iedere keer dat ik dat doe, denk ik: “Wat is RSS toch fijn en handig!”. Over het nut van RSS heb ik op dit blog al verschillende blogposts geschreven o.m. “Waarom en hoe ik Google Reader gebruik”.

De berichten die ik vind via mijn Google Reader en wil delen op mijn Scoop.it’s of waar ik over wil bloggen, plaatste ik in Read It Later, een handige online tool om websites te bewaren die je op een later tijdstip nog eens wilt bekijken. Ik zeg “plaatste”, want sinds enkele weken gebruik ik Read It Later niet meer, maar een gelijksoortige online tool, genaamd Instapaper (ook gratis!).

Lees later: Instapaper

Het voordeel van Instapaper – vind ik – is dat je er (persoonlijke) aantekeningen bij kunt maken. Iets wat ik vaak doe. Verder kun je de artikelen archiveren en ordenen in zelf te maken mapjes. Ook bij Instapaper kun je “bookmarklets” (soort knopjes) installeren in de werkbalk van je browser. En dat is handig! Je vindt een interessant artikel, klikt op het knop Read later en het artikel is online opgeslagen op Instapaper. Wil je de bewaarde artikelen bekijken, dan klik je op het knopje Instapaper en je lijst wordt geopend!

Later Lezen: Instapaper

Er zijn nog meer van dergelijke handige tools. Zie mijn blogpost “4 tools om websites op te slaan en later rustig te bekijken”. Ik kan Instapaper aanraden! Hartstikke handig! Zeker als je vaak websites op een later tijdstip nog eens rustig wilt bekijken, bijvoorbeeld ten behoeve van je lessen. Persoonlijk kan ik niet meer zonder een dergelijke tool.

Hoe bewaar jij websites en online artikelen die je nog eens op je gemak wilt lezen?

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

6 Reacties op “Overgestapt van Read It Later naar Instapaper

 1. Ik gebruik ReadItLater in combinatie met Feedly op de mobiel. Browse eerst door de ongeveer 250 artikelen en stuur wat interessant lijkt naar ReadItLater, dan op m’n gemak lezen. Voor mij is het niet belangrijk om aantekeningen of tags toe te voegen maar als je dat wel wilt dan is Instapaper idd een stuk handiger.

  ReadItLater en Instapaper zijn fijn om artikelen te kunnen lezen zonder reclame en andere zooi die je op iedere website tegenkomt. En daar ligt ook meteen een probleem voor de aanbieder, want ik lees dus wel de content maar zie niet de reclames die de content mogelijk maken.

 2. Ik gebruik hier Evernote voor. Daar kun je van alles in opslaan, is vanaf ieder apparaat met internetconnectie benaderbaar en je kunt zaken er goed in ordenen.

  • Dag Remko,
   Dank voor je reactie!
   Ja, ik ken evernote, maar sinds ik kennis heb gemaakt met OneNote 2010 – zit in het Microsoft Office 2010 – en synchroniseert meteen naar Windows Live Skydrive. Is naar mijn idee nog beter dan Evernote. Maar voor het simpele werk gebruik ik nu dus Instapaper. Heel simpel en heel snel en makkelijk.

   Groet,

   André

De reacties zijn gesloten.