Afgelopen week gelezen op het web (weekly)

 • “Voor en met één van mijn opdrachtgevers, het DaCapo-college in Sittard, heb ik de afgelopen maanden een aantal lessen voor een nascholingscursus voor docenten ontworpen. Onze filosofie bij het ontwerpen is eenvoudig: ‘teach as you preach’, oftewel ‘maak de les met de tools die je in de les behandelt’. Een les over Google Docs maken we dus met Google Docs, een les over zoeken, vinden en verzamelen laten we de cursisten zoeken, vinden en verzamelen we de resultaten in een gezamenlijke collectie enz. Een erg leuke klus om te doen omdat het me dwingt om heel precies de mogelijkheden èn de onmogelijkheden te verkennen van de (web 2.0-)tools die we aanbieden…”

  tags: google docs verhaal week

 • “Voegt een tablet (Ipad of Android) iets toe aan het onderwijs? Dat was de vraag die gesteld werd bij #netwijs Discussie Dinsdag. Een belangrijk punt tijdens de discussie is de visie, die bepalend moet zijn om te komen tot de keuze van een tablet in het onderwijs. De onderwijsvisie bepaalt wat men nodig heeft en dat men niet elke willekeurige App (programma) moet gebruiken in de klas…”

  tags: tablet onderwijs week

 • “Heb je de IPON gemist en wil je weten wat de laatste ontwikkelingen zijn in het onderwijs, dan kan ik je het jaaroverzicht van het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma aanbevelen. Het is al een tijdje uit, maar ik was er nog niet aan toegekomen om erover te bloggen. Maar het is te mooi en te handig voor innovators om onbesproken te laten…”

  Het jaaroverzicht 2011 is vormgegeven als een soort interactief tijdschrift. Het verslag is ingedeeld in thema’s en projecten die door SURFnet en Kennisnet zijn uitgevoerd, samen met het onderwijs:

  tags: vernieuwing onderwijs week

 • “Prezi begint al behoorlijk bekend te worden in presentatieland. De frisse uitstraling en de vele mogelijkheden om een aansprekende presentatie te maken hebben al velen over de streep getrokken. Weg met Powerpoint, leve Prezi! Inmiddels is er al een educatieve ingang (Prezi U). Hier kunnen onderwijsmensen discussiëren over de mogelijkheden van Prezi in het onderwijs, hun onderwijs-prezi’s plaatsen en delen, en feedback vragen. We zien dat Prezi U vooral gebruikt wordt in het hoger onderwijs. Prezi’s kunnen nog mooier gemaakt worden met Prezzip. Prezzip is een  verzameling templates (sjablonen) die gebruikt kunnen worden in Prezi’s. Hiermee kun je je Prezi een mooie uitstraling geven. Er zijn templates die je gratis kunt downloaden, voor andere moet betaald worden.
  Maar nu is er Sparkol! Het kon na het succes niet uitblijven: er is een concurrent gekomen. Sparkol lijkt op Prezi, maar heeft toch ook weer andere mogelijkheden…”

  tags: prezi sparkol presentatietool week

 • “BYOD hoe gaan we daar mee om?
  BYOD = Bring your own device
  Leerlingen willen steeds meer gebruik gaan maken van hun eigen telefoons, laptops en/of tablets. Op draadloze netwerken binnen scholen zie je gedurende pauzes hoge pieken. Studenten loggen in met hun eigen telefoons en computers om o.a. hun social netwerken te bekijken. Daarnaast gebruiken ze hun eigen devices om te zoeken naar informatie die ze binnen hun leeractiviteiten kunnen gebruiken (ELO, Googelen etc.). Scholen worstelen vaak nog met deze nieuwe ontwikkelingen…”

  tags: byod onderwijs week

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “Afgelopen week gelezen op het web (weekly)

De reacties zijn gesloten.