Pinterest in het basisonderwijs: mooie voorbeelden

Yurls-box PinterestVoor hen die nog nooit van Pinterest hebben gehoord: Pinterest is een website die valt onder de social media. Het is een digitaal prikbord waarop je afbeeldingen (plaatjes, foto’s) rond een onderwerp van jouw keuze kunt verzamelen en met anderen kunt delen. Op allerlei edublogs worden voorbeelden gegeven van hoe je Pinterest in het onderwijs zou kunnen gebruiken. Maar echte voorbeelden van het gebruik van Pinterest in het basisonderwijs ben ik nog niet tegengekomen. Maar vanmiddag heb ik er een aantal gezien!

In een tweet van juf Marita kwam ik het volgende tegen:

Tweet

Juf Marita – werkzaam in een aanvangsgroep op De Spreekhoorn (Speciaal onderwijs cluster 2) in Breda – heeft op haar Yurls Juf Marita boxen staan met de rode “pin it”-knop van Pinterest. Als je op één van die afbeeldingen klikt, beland je op één van haar Pinterest-pagina’s. Dat maakte mij nieuwsgierig; dus heb ik op die afbeeldingen geklikt.

Pinterest Klaslokaal

Ik vond via de Yurls van juf Marita de volgende Pinterest-pagina’s die zij heeft gemaakt:

Leuk! Eindelijk een concreet voorbeeld van wat je met Pinterest in het basisonderwijs kunt doen.

Werk jij ook in het basisonderwijs en heb je voor jouw school, voor jouw lessen of voor jouw leerlingen ook Pinterest-pagina’s gemaakt, laat dat dan a.u.b. even horen via de “reacties”. Ik ben benieuwd hoeveel leuke Pinterest-pagina’s er nog meer zijn met onderwerpen voor het basisonderwijs.

Meer mooie Pinterest-pagina’s voor het basisonderwijs:

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

12 Reacties op “Pinterest in het basisonderwijs: mooie voorbeelden

  • Beste Marije, wat mooi, je pagina! Verzamel je daar creaties van je leerlingen en door wie worden ze bekeken? Door de leerlingen en de ouders?

   Vriendelijke groet,

   Remco PIjers

 1. Hallo Andre,

  wat leuk en wat een eer om zo vermeld te worden!!
  Ik ben aan het wachten op mijn 10.000 bezoeker op yurls, moet toch lukken op deze manier 😉

  Groetjes MaritanTeunisse

De reacties zijn gesloten.