Africam.com: Met jouw klas op safari

Africam.comOp Africam.com kun je via een aantal webcams – opgesteld ergens in Afrika – in real time op een aantal plekken wilde dieren bekijken. Als ze tenminste aanwezig zijn. Ik zat in ieder geval achter mijn laptopje naar wilde olifanten te kijken. Geweldig! Met geluid en in kleur. Je kunt ook de beelden van een aantal webcams tegelijk bekijken. Klik hiervoor op ‘Launch Multi-View’.

Africam  A Live 24x7  African Wildlife Safari

Deze site biedt geweldig lesmateriaal voor je aardrijkskunde- en/of biologieles, want er zijn niet alleen ‘live’-beelden te zien, maar je kunt er ook video’s bekijken met prachtige opnamen van wilde dieren. Onder Info > Animal Databases kun je foto’s vinden van dieren in het wild, maar ook de geluiden die deze beesten maken.

Africam: Databases

Informatie over de gebruikte webcams
Each of our cams have a unique history and infrastructure to support it. This requires the commitment of many people and organisations that include the nature reserves, conservation bodies, game parks and dedicated people whose passion it is to share their love of wildlife. Here are some of our more important camera locations…” Meer informatie »

Africam: webcam locaties

Kortom: Africam.com is een echte aanrader!!

Ik vond deze website in Computer Idee (nr. 9) in het artikel “De jeugd van tegenwoordig”. Hier las ik ook de volgende tip. Als je in Google Chrome of in Firexfox de extensie/add-on ‘AdBlock’ installeert, dan heb je geen last meer van allerlei reclames op deze site. Ik weet niet of er ook zoiets is voor Internet Explorer.

Website: www.africam.com/wildlife

Kijk jij wel eens met jouw leerlingen naar dit soort real time beelden en welke websites gebruik je hier dan voor?

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone