3D en 360 graden draaibare interactieve afbeeldingen

3DTOAD Op de website 3DTOAD.com vind je afbeeldingen die je gratis mag gebruiken, maar niet kunt downloaden. Wel kun je een afbeelding op de website in één venster zetten, zodat je de afbeeldingen interactief kunt gebruiken op je digibord (want daar zijn die afbeeldingen dan ook voor bedoeld).

Het leuke van deze afbeeldingen is, dat je ze 360° kunt draaien en de afbeelding kunt in- en uitzoomen:

  • Draaien: linker muisknop ingedrukt houden en over het object bewegen.
  • Inzoomen: dubbelklikken op het object.
  • Uitzoomen: dubbelklkken op het object.

De www.3dtoad.com instruction video laat je zien hoe je 3DTOAD.com moet gebruiken:

De afbeeldingen kun je ook in 3D bekijken. Je hebt dan je zo’n 3D-brilletje nodig, anders zie je het 3D-effect niet. Dit is overigens een aparte optie, die je moet instellen. Normaal krijg je de plaatjes gewoon te zien.

Meer video’s over het gebruin van deze website vind je op de “How to”-pagina. Je ziet hier o.m. een filmpje over het gebruik van deze afbeeldingen op het digibord.

Niet alle onderwerpen zijn geschikt om in de klas te gebruiken, want wat moet je met een onderwerpen als TRX Workout..? Overigens: Emergency Prepardness en Dental Program zijn kennelijk verboden toegang, want daar kom je niet bij. Goed bruikbaar zijn de interactieve afbeeldingen over het skelet (mens en dieren) en anatomie (dissections). Oordeel zelf maar, wat je nog meer kunt gebruiken.

Maak jij bij je lessen wel eens gebruik van interactieve afbeeldingen op jouw digibord en van welke websites haal je die dan?

Gespot op: www.scoop.it/t/cool-web-2-0-tools-for-educators

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone