Yurls: Hoe maak je een webwandeling?

WebwandelingVanmiddag geef ik – tijdens de “Good Practice Day” van BIC-NH op de PABO InHolland in Haarlem – de workshop “Hoe maak je een webwan-deling”. Ik heb voor deze workshop een Yurls gemaakt. Titel: “Hoe maak je een webwandeling?”. Op deze Yurls staan – volgens mij – allemaal bruikbare zaken die je kunnen helpen bij het maken van leuke en leerzame Webwandelingen. Het gaat hier m.n. om Webwandelingen-op-maat, dus webwandelingen die naadloos aansluiten bij de lesstof in jouw groep.

Een artikel over Webwandelingen kun je downloaden uit mijn Dropbox. Titel van het artikel: “Maak eens een Webwandeling of Webpad

Op de YurlsHoe maak je een webwandeling?” vind je o.m. iets over het ‘hoe-en-wat’ van een Webwandeling, auteursrecht m.b.t. het maken van digitaal lesmateriaal, handige tools bij het maken van een webwandeling, verschillende manieren om een webwandeling online te zetten en het maken van zelfcorrigerende werkbladen.

Gelukkig kan ik beschikken over een ‘SMART Board’. Ik hoefde dus geen PowerPoint in elkaar te zetten, maar heb een presentatie gemaakt met de ‘Notebook’-software die bij dit bord hoort.

Ik heb er zin in en ben zeer benieuwd of deze workshop aanslaat.

En als je tijd hebt, kijk a.u.b. eens naar de Yurls “Hoe maak je een webwandeling?”. Wat ontbreekt er nog op deze Yurls? Wat kan eraf? Kortom: plaats je feedback bij de “reacties”.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

André Manssen

blogt over gratis webtools, handige tips & trucs, lesideeën, lesmateriaal en allerlei online zaken die hij interessant en leuk vindt voor het basisonderwijs.

2 gedachten over “Yurls: Hoe maak je een webwandeling?

 1. Dag André,

  Ik vind, dat je een heldere, duidelijke yurlspagina over webwandelingen /- paden hebt aangemaakt.
  Ik denk, dat ik er zelf ook eens een ga maken ;-))

  Ging het goed in Amsterdam?

  groet,
  Jack

  1. Dag Jack,

   Het was leuk in Haarlem (Hogeschool Haarlem).
   Je hebt er vermoedelijk weer een aantal gebruikers bij van jouw paden.
   Enthousiaste reacties!

   Groet,

   André

Reacties zijn gesloten.