Laat leerlingen jou helpen met ICT…

BrochureIn mijn klas (groep 7) had ik een SMART Board. Ik moet zeggen: ik kon aardig met dit bord en de mogelijkheden ervan overweg. Maar soms was ik – in de ogen van mijn leerlingen – wat traag. Wellicht veroor-zaakt door m’n leeftijd :-) Ik moest wel eens even nadenken hoe het ook al weer zat. Terwijl ik dan even stond te treuzelen en nadacht, kwamen de reacties uit de klas: “Meester…, u moet even op dat knopje drukken..!”. M’n leerlingen wisten het vaak nog sneller dan ik.

Hoe dan ook; het was soms best handig dat m’n leerlingen bepaalde dingen beter wisten dan ik en daar maakte ik graag gebruik van. Of zoals ik las in een berichtje op Kennisnet: “Veel kinderen zijn erg behendig met ict en vinden ‘op de tast’ het juiste knopje of kabeltje. Waarom zou je niet gebruik maken van hun kennis en nieuwsgierige houding? Leerlingen inzetten op het gebied van ict kan op allerlei manieren…”. ‘n Handig optie voor leerkrachten die niet zo heel digitaal vaardig zijn.

Kennisnet heeft hierover een brochure het licht doen zien: “Gebruik de ict-leer-kracht van leer-lingen”. In deze brochure geeft Kennisnet zeven algemene suggesties om als school leerlingen in te zetten t.b.v. ICT. Deze brochure is hieronder te lezen…

[issuu width=550 height=381 backgroundColor=%23222222 documentId=120315152152-74ab88ae81584ef5ae1201472c7bcc18 name=kns_brochure_leerlingenparticipatie_final_hires username=kennisnet tag=ict unit=px v=2]

Deze brochure staat op Issuu.com. De brochure downloaden en uitprinten kan ook, maar dan moet je even een gratis account aanmaken bij Issuu.com en daarna inloggen.

Ook leuk in onderstaand filmpje. Weliswaar speelt het zich af in het voorgezet onderwijs, maar wellicht biedt zoiets ook mogeljkheden in het basisonderwijs.

Filmpje: Stad & Esch & jonge ict coaches

 

Maak jij gebruik maken van de kennis van leerlingen bij het gebruik van ICT in jouw klas. En hoe doe je dat dan? Deel jouw ervaringen en plaats een reactie.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “Laat leerlingen jou helpen met ICT…

De reacties zijn gesloten.