Afgelopen week gelezen op het web (weekly)

 • “Cyberpesten, digitaal pesten of digipesten zijn alle drie vormen van pesterijen die gebruik maken van ICT (zoals internet, smartphone of p.c.) om anderen lastig te vallen, te bedreigen of te beledigen. Slachtoffers van cyberpesten worden vooral belaagd via sociale netwerken. Veel vaker dan via bijvoorbeeld e-mail of telefoon…”

  tags: pesten cyberpesten sociale media week

 • “Het onderwerp vandaag op Discussie Dinsdag was “Wat is veiliger/beter voor leerkrachten: Google Docs, Dropbox, of nog iets anders?”  In dit artikel een uitgewerkte samenvatting. Als leraar kom je in de loop van een werkweek met heel wat documenten in aanraking. En waar laat je die dan vervolgens! Je kent het wel: rondslingerende documentjes op je bureau, stapeltjes in je postvakje in de personeelskamer of in je schooltas of documenten netjes in een map. Maar ja welke map dan ook al weer …!”

  tags: online documenten opslaan week

 • Op maandag 23 april zal SMART Notebook 11 als download beschikbaar komen. Deze nieuwe versie van de software voor het “SMART Board biedt gebruikers nieuwe en verbeterde mogelijkheden. Ook is het mogelijk om aanvullende widgets te downloaden. Optimaal en interactief les kunnen geven met een SMART Board is daarbij het uitgangspunt. Een prachtig sofwarepakket, dat u in staat stelt op eenvoudige wijze uit diverse bronnen te putten tijdens uw les…”

  tags: notebook smartboard week

 • “Vorige week kwam Maurice de Hond met zijn idee voor een nieuwe school: de laptopschool oftewel Steve Jobs School. Op zijn weblog gaat hij in op de positieve en negatieve reacties op zijn plannen. Daar is ook het manifest te vinden…”

  tags: steve jobs school week

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone