De ZX Spectrum..? Dat was m’n eerste computer!!

ZX SpectrumGelezen op de website van PCM:

Google viert 30 jaar ZX Spectrum
De Sinclair ZX Spectrum bestaat vandaag 30 jaar en Google viert dat met een Doodle gewijd aan de succesvolle homecomputer van vroeger.
Doodles zijn de tekeningen die Google plaatst boven het zoekma-chineveld waarin je typt waar je naar op zoek bent. Vandaag zal daar een tekening verschijnen die een ode is aan de ZX Spectrum… (Bron)

En dit is die doodle, zoals die vandaag te vinden is op www.google.co.uk.

doodle

De doodle is in de stijl van de computerspelletjes op de ZX Spectrum. Er staat een ridder en een draak op, omdat het vandaag in Engeland ook St. George Day (St. Joris) is.

ZX Spectrum tv-reclame van toen…

De ZX Spectrum! En met een tv als monitor en al je programma’s opgeslagen op een cassettedeck. Geweldig!! Nachten doorgehaald achter dat zwarte ding met z’n rubber toetsjes. Bij de LOI ook nog een schriftelijke cursus Basic gevolgd, om zelf programmaatjes te kunnen schrijven. Al dat moois was te danken aan Sir Clive Sinclair. En wat later heb ik de Spectrum laten ombouwen tot een ZX Spectrum + (plus). Die had “echte” toetsen. Tja, dat waren nog eens tijden.. :-)

Ik heb die ZX Spectrum +, het cassetterecordertje én een klein thermisch printertje nog steeds. Staat in een grote doos in m’n berging. Ben benieuwd of ie ‘t nog doet :-) Kortom: ik ben nu zo’n 30 jaar met computers bezig!

Plaatje van PCM – Google viert 30 jaar ZX Spectrum

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

3 Reacties op “De ZX Spectrum..? Dat was m’n eerste computer!!

De reacties zijn gesloten.