Gespot: Stop de klok. Oefenen analoge en digitale tijd

Stop de klokAnaloge tijd en digitale tijd is vaak voor een groot aantal leerlingen best toch wel een beetje moeilijk. Op “primary edutech” vond ik een aardig spelletje om de digitale tijden en de overeenkomstige analoge tijden te oefenen. Het spel heet “Stop de klok”. De leerlingen spelen het spel ook tégen de klok. Ze moeten zo snel ze kunnen de digitale tijd naar de overeenkomstige analoge tijd slepen. Is het spelletje klaar, dan moeten ze de klok stoppen die onder in het venster staat. Wie speelt de het spelletje het snelst? “Stop de Klok” is weliswaar in het Engels, maar goed te gebruiken. Je doet het spelletje een keertje voor op jouw digibord en de leerlingen kunnen gaan “klokken”.

Er kunnen vier “stop de klok“-spellen worden gespeeld:

1)  Halve uren

Stop de klok: halve uren

2) Kwartieren

Stop de klok: Kwartieren

3) 5 minuten

Stop de klok: 5 minuten

4) 1 minuut

Stop de klok: 1 minuut

Als een leerling de klok heeft gestopt, klikt hij/zij op ‘Main’ en dan komt er een nieuw spelletje. “Stop de klok” is ook leuk om klassikaal of met een groepje kinderen te spelen op het digibord. Yurls-bezitters kunnen de links zo overnemen op hun Yurls-pagina.

André Manssen

blogt over gratis webtools, handige tips & trucs, lesideeën, lesmateriaal en allerlei online zaken die hij interessant en leuk vindt voor het basisonderwijs.

2 gedachten over “Gespot: Stop de klok. Oefenen analoge en digitale tijd

Reacties zijn gesloten.