Heb ik onder een steen geleefd..?? [Over WordPress]

WordpressAfgelopen weekend heb ik mij serieus afgevraagd of ik onder een steen heb geleefd :-). Ik gebruik de Nederlandstalige versie van WordPress (inmiddels de versie 3.3.2) sinds een jaar of twee tot mijn volle tevredenheid. De WordPress-software biedt ongelooflijk veel mogelijkheden. Een heleboel van die mogelijkheden gebruik ik niet eens.

Afgelopen zaterdag was ik op zoek naar een plugin en kwam tijdens mijn zoektocht terecht bij een artikel – ik weet niet meer waar – waarin iets geschreven werd over een bookmarklet (soort van knopje) van WordPress dat je in de bladwijzerbalk van je browser kon plaatsen. Als je nu op een website bent die je leuk vind en waar je over wilt bloggen, hoef je alleen maar op dat knopje te drukken en dan wordt automatisch een WordPress-venster geopend. In dit venster kun je stukken tekst, afbeeldingen, filmpjes, e.d. van die website kopiëren en verwerken tot een blogpost. Je kunt e.e.a. dan direct op je blog publiceren of als concept opslaan en dan later verder bewerken. In dat Engelstalige artikeltje stond ook vermeld, waar je die mogelijkheid in WordPress kon vinden. Kortom: ik m’n WordPress-dashboard geopend, gezocht én… gevonden!

Publiceer dit Die mogelijkheid in WordPress heet in het Nederlands “Publiceer dit”. Je vindt het onder Extra > Beschikbare middelen.

“‘Publiceer dit’ is een favoriet: een kleine toepassing welke in je browser meedraait en je stukjes van het web laat gebruiken. Gebruik ‘Publiceer dit’ om tekst, afbeeldingen en video’s vanaf elke webpagina in te voegen. Bewerk het vervolgens en voeg meer toe van ‘Publiceer dit’ voordat je het opslaat of publiceert in een bericht op je site.”

Publiceer dit: bookmarkletHier vond ik ook die bookmarklet. Ik heb dat ding meteen naar de bladwijzerbalk van m’n browser gesleept (sleur & pleur) en – uiteraard – meteen uitgeprobeerd. Het werkt fantastisch!! Het werkt ongeveer in grote lijnen als het venster dat verschijnt als je op het Scoop.it!-knopje in je werkbalk klikt, maar heeft veel en veel meer mogelijkheden. Gebruikers van Scoop.it! – een ‘content curation’-tool – zullen dit ongetwijfeld kennen. En ja, die mogelijkheid van WordPress bestaat al, zolang ik WordPress gebruikt. Ik heb me – tot nu toe – nooit gerealiseerd wat hiervan de mogelijkheden zijn. Had ik het maar eerder geweten, dan had ik nooit met Scoop.it! – hoe mooi ook – gewerkt. Met WordPress-bookmarklet kun je dus precies hetzelfde en nog meer doen!

Publiceer dit: schermafdruk

Goed, maar waarom nu dit hele verhaal..? Welnu, ik zal dus vanaf vandaag meer gebruik gaan maken van die handige bookmarklet van WordPress en minder van m’n Scoop.it‘s en deel ik dus al die dingen die ik leuk vind wat minder via mijn Scoop.it‘s, maar gewoon via m’n blog. Dat scheelt mij een hoop werk en tijd!!

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

3 Reacties op “Heb ik onder een steen geleefd..?? [Over WordPress]

De reacties zijn gesloten.