Edublog gespot: lesidee. Lesideeën voor het basisonderwijs

Lesidee” is een edublog vol met voor iedere leerkracht bruikbare lesideeën voor het basisonderwijs en niet alleen op het gebied van ict, maar ‘gewone’ ideeën voor ‘gewone’ lessen m.b.t. alle vakken. “Lesidee” is het edublog van Paul Koning, groepsleerkracht en ict-coördinator op OBS De Oversteek in Nijmegen. Paul Koning blogt vanuit de dagelijkse onderwijspraktijk. Kortom: dit edublog is de moeite waard om te volgen! Bij mij staat dit blog in m’n RSS-lezer!

Lesidee

Als je lesgeeft verzamel je al snel een hoop ideeën voor leuke lessen. Je hoort wat van een collega, je leest iets op een website, je bedenkt zelf wat… Voor je het weet heb je mappen vol met ideeën: in je groep, thuis en op je computer. Bij het doorkijken van een aantal van deze mappen leek het me een goed plan om de lesideeën in een blog te gaan plaatsen. Zo heb ik alles netjes bij elkaar en kan een ander ze ook nog eens gebruiken.

Soms zijn het (redelijke) nieuwe lesideeën, soms zijn ze al oud en heel bekend. Soms uitgebreid en soms heel kort. Als het mogelijk is plaats ik bij de lesideeën een bronvermelding. Doe er je voordeel mee en… tips, opmerkingen en andere leuke ideeën zijn altijd welkom!” (Bron)

Paul heeft ook een wiki: “#LesPO, lesmateriaal voor en door het primair onderwijs” en is te vinden op Twitter: @LesideePO.

Paul, ik wens je veel succes met je blog en dank dat je al je lesideeën wilt delen op het web!

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone