Website gespot: Ik van binnen [Lesmateriaal biologie]

Ikvanbinnen.nl is ontwikkeld voor de bovenbouw van het basisonderwijs (groep 8). Er zijn drie delen: het skelet & zo, zenuwen & zo en organen & zo.  De wereld van bloed & zo is een spel. Op de homepage staan drie afbeeldingen van bijbehorende films op DVD. Maar die films zijn (gelukkig!) ook op de site zelf te bekijken. Deze filmpjes vormen de basis van een door de leerkracht zelf samen te stellen lesprogram-ma (zie ‘leerkracht’ bovenaan de pagina). De thema’s zijn ook goed te gebruiken op het digibord.

Ik van binnen

In het ‘leerkracht’-gedeelte vind je de handleidingen, de leslijnen en leesopdrachten en kun je de werkbladen (in kleur of zwart-wit) downloaden. Op de zwarte balk kun je het thema aanklikken. Ook staat er een MethodeLink: een boekenkast met gangbare lesmethoden. Op hoofdstukniveau zie je waar Ikvanbinnen inhoudelijk in-, of aanhaakt en zo als actuele verrijking van jouw leerstof te gebruiken is. Door middel van MethodeLink kun je jouw Ikvanbinnen-lessen nog eenvoudiger plannen. Wellicht staat ook jouw lesmethode op een van de boekenplanken.

Wat de website “Ik van binnen” te bieden heeft, wordt duidelijk gemaakt in onderstaand filmpje. Dit filmpje moet je zeker even bekijken om een beeld van deze website te krijgen. Persoonlijk vind ik deze website en het bijbehorende materiaal een aanrader!

“Ik van Binnen” – introductiefilmpje

Via het tijdschrift ‘Vives’ –  nr. 124, april 2012

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

3 Reacties op “Website gespot: Ik van binnen [Lesmateriaal biologie]

De reacties zijn gesloten.