Speurpad Olympische Spelen en Pieker-pad Olympische Spelen

Olympische SpelenVan 27 juli t/m 12 augustus a.s. is de wereld weer in de ban van de Olympische spelen in Londen. Reden voor Jack Nowee op Yurls Actueel een speciale pagina over/voor de Olympische Spelen 2012 samen te stellen.

Op deze speciale webpagina vind je o.m. het Webpad Olympische spelen, een box met links naar lesideeën en het nieuwe Speurpad Olympische Spelen.

Olympische Spelen: SpeurpadWat is het Olympisch Speurpad en hoe werkt het?
Dit Speurpadis een speciale vorm van een webpad.

Op je ‘speurblad’ – dat je moet downloaden – staan 17 hokjes. In die hokjes moet je letters invullen. De letters kun je vinden, door de vragen op de diverse bladen te beantwoorden. Als je het filmpje op het Speurpad bekijkt, zie je achter elkaar 16 verschillende Olympische sporten (van de zomerspelen, maar ook van de winterspelen). In de verschillende kolommen zie je allerlei plaatjes staan. Die komen allemaal uit het filmpje. Het plaatje met het poppetje dat met de Olympische vlam loopt, komt als eerste. Dus die letter in het 1e hokje. Kijk steeds welke sport erna in het filmpje komt. Zoek het plaatje op, beantwoord de vraag en zet de letter in het goede hokje. Is het PDF-document niet groot genoeg, verander dit dan naar 100%. Het plaatje met de wielrenner komt als laatste. Bij het plaatje van de speerwerper staat de vraag erboven. Je moet daar een Beeldbank-clip bekijken. Als je de oplossing hebt gevonden, kijk dan eens bij Google. Veel succes en veel plezier! Wees sportief, dat hoort bij de Olympische gedachte!” (Bron)

Olympische Spelen: Pieker-padOok nieuw: Piekerpad “Olympische spelen”
Pieker-paden zijn webpaden voor kinderen in groep 7 en 8, die u de gelegenheid geven wat meer ‘vertikaal’ te differentiëren. Ze zijn wat ‘pittiger’ in opzet dan de gewone Web-paden. De informatie staat niet meer per vraag aangegeven, maar staat bij elkaar in één blok. Ook bij de beantwoording van de vragen wordt meer taalbeheersing (m.b.t. het formuleren van een zin) van de leerling verwacht.”

En verder vind je op deze pagina: een box met links naar algemene informatie over de Olympische Spelen, de Kruiswoord-clip “Oude Grieken”, de Webpuzzel “Olympische Spelen” en het het Webpad “Oude Grieken”.

Speur-pad KinderboekenweekSpeurpad “Kinderboekenweek”
De Yurls “Kinderboekenweek 2012” is inmiddels ook al in de lucht! De 58ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 t/m zaterdag 13 oktober 2012. Het motto is “Hallo Wereld! – Over het ontmoeten van andere culturen in en door verhalen”. Ook hier vind je o.m. zo’n nieuw Speurpad en wel Speurpad Kinderboekenweek 2012.

Kortom: neem de links Yurls Actueel “Olympische Spelen” en “Kinderboekenweek 2012” alvast over op je eigen Yurls of zet ze bij je “favorieten”, dan kun je het niet vergeten en e.e.a. tijdig inplannen, want het is weer prachtig lesmateriaal om straks te gebruiken!

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “Speurpad Olympische Spelen en Pieker-pad Olympische Spelen

De reacties zijn gesloten.