Hackasaurus..?? Hack-jam..?? Röntgenbril..??

Hackasaurus, hack-jam en röntgenbril kwam ik tegen op de website Hackasaurus. Hackasaurus is van Mozilla, de makers van Firefox. Maar wat is dat allemaal en wat kan je ermee? Dat vroeg ik mij ook af. De site gaf min of meer – soms wat krom vertaald – het antwoord. Ik snap er nog niet veel van. In ieder geval ga ik het binnenkort eens uitproberen. Want termen als hack-jam en röntgenbril maken mij erg nieuws-gierig. In ieder geval heeft het iets te maken met het remixen, maken en delen van websites…

Hackasaurus

Hackasaurus verspreidt vaardigheden, opvattingen en waarden die de jeugd helpen bij het ontwikkelen in een combineerbare digitale wereld. Door het de jeugd gemakkelijk te maken om met de bouwstenen van het web te spelen en aan te rommelen, helpt Hackasaurus tieners om van digitale consumenten actieve producenten te worden, zodat ze het web zien als iets dat ze actief kunnen vormgeven, combineren en verbeteren. Hackasaurus-hulpmiddelen maken het combineren, creëren en delen op het web voor kinderen eenvoudig. Met de Röntgenbril kunnen leerlingen zien hoe het web is gemaakt, hun favoriete webpagina’s combineren en wijzigen en hun creaties met vrienden delen.” Lees verder »

Kortom en in het Engels: “A great site for seeing how websites are put together. Drag the ‘X-ray Goggle’ button into your favourites bar and click to see the coding of a site. Then you can edit the code to make changes and publish online.” Je kunt dus de inhoud, de content van een website veranderen… “Met Hackasaurus kunt u webpagina’s eenvoudig samenvoegen en als bij toverslag aanpassen. Ook kunt u uw eigen webpagina’s maken en met uw vrienden delen, geheel vanuit uw browser.”

Filmpje: What is Hackasaurus?

Zie ook filmpje “Spotlight on Hackasaurus” en “X-Ray Goggle Hackasaurus”.

Voor het onderwijs zijn er “Hulpmiddelen voor onderwijzen van webbouwen” om o.m.

  • een hack-jam kunt voorbereiden,
  • een thema kunt kiezen en leerdoelstellingen kunt opstellen,
  • een lesplan te kunnen ontwerpen,

en nog veel meer. Misschien is het wel een leuk onderwerp voor een ICT-projectje in de klas of voor het vak techniek.

Gespot via “Media en Technologie in het Onderwijs” van Peter Lakeman

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone