Maak jouw eigen infographics met easel.ly

easel.lyAl enige tijd pleit ik op dit blog voor het gebruik van infographics bij je lessen. ‘n Goede tool om ze te maken, ontbrak eigenlijk nog. Eindelijk ben ik een online ‘gereedschapje’ tegengekomen, waarmee je zelf mooie infograhics kunt maken: easel.ly.

Het is een tool om rustig uit te proberen en in je vingers te krijgen, want de mogelijkheden zijn groot. Het mooie van deze tool is dat je ook eigen afbeeldingen kunt uploaden. Hier ga ik zeker eens mee stoeien. Alleen nog ergens een goeie Nederlandstalige handleiding op de kop zien te tikken! Kortom: volgens mij heel bruikbaar om infographics mee te maken bij jouw lessen. Voor mij valt easel.ly onder de categorie Edutools 2.0.

Onderstaand filmpje laat in hele grote lijnen zien hoe easel.ly werkt

“Create free infographics online. easel.ly is currently in beta but we would love your feedback here.
Drag and Drop pre-designed themes and vector assets onto your canvas for easy creation and customization of rich infographics.
We currently support Firefox, Chrome and Safari. Sorry Internet Explorer…”

Het werkblad van easel.ly

easel.ly: werkblad

Kortom: sleuren en pleuren, klikken, tekst intypen, plaatje uploaden of kiezen, kleuren kiezen, thema’s kiezen, lettertypes kiezen, enz. enz. en alles gratis en online. Wil je jouw infographic echter opslaan dan dien je een account aan te maken. Wel kun je een infographic exporteren in verschillende bestandsformaten: png, jpg, pdf en svg.

easel.ly

Robin Good zegt op zijn Scoop.it ‘Presentation Tools’ over o.m. over easel.ly
Easel.ly is a new web app which allows you to create, edit and publish your own infographics. Easel.ly makes it easy to add visual, icons and graphic elements by providing a rich library of ready-made elements that can be dragged and dropped on your infographic. Infographics are created by selecting a ready-made template which can be edited and personalized in every possible aspect…

Wie maakt er met easel.ly mooie een infographic die past bij een les..? Mail die dan naar mij en ik plaats jouw infographic op dit blog.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone