Afgelopen week gelezen op het web (weekly)

 • “Een overzichtelijke inbox bereik je door slim gebruik te maken van regels en filters, door slim (niet) te archiveren en uiteindelijk door zelf slim te mailen. Of beter gezegd: door minder te mailen. Minder fysieke mailtjes, maar ook met minder woorden. Makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk. Dus praat je mee…”

  tags: e-mail week

 • “Mei is de “Maand van de Mediaopvoeding” en op 02 mei is deze maand officiëel van start gegaan in een Amsterdams Kinderdagverblijf onder grote belangstelling van de Nederlandse pers. Dit kan ook te maken hebben met het feit dat Katje Römer-Schuurman in de vak-jury voor de Media Ukkie Award 2012 zat en het onderzoek “Iene Miene Media” aan D66-Tweede Kamerlid Boris van der Ham ging overhandigen, maar wat de reden ook was voor het massaal toestromen van journalisten voor de diverse media, het is goed dat er voor dit initiatief zoveel aandacht is…”

  tags: mediaopvoeding week

 • “Peuters en kleuters groeien op in een wereld van TV, computers, mobieltjes en games. Deze media bieden ukkies ongekende mogelijkheden, zeker wanneer ouders dit goed begeleiden. Maar hoe stimuleer je de positieve effecten en wanneer moet je juist opletten en bijsturen? Daarom lanceert Mediawijzer.net in mei de campagne: Media Ukkies: mediaopvoeding voor peuters en kleuters…”

  tags: media peuters kleuters mediaopvoeding week

 • “Het onderwerp vandaag op Discussie Dinsdag was “Leraren zijn gebaat bij een competentieprofiel ICT”.  In dit artikel een uitgewerkte samenvatting. ICT is een vrijwel onmisbaar middel geworden om onderwijs bij de leerlingen te brengen. Alleen al daarom hebben leraren competenties nodig om digitale middelen op een betekenisvolle manier in te zetten in hun onderwijs. Voordat we op de inhoud van het onderwerp doorgingen, hebben we het begrip competentie gedefinieerd…”

  tags: competenties ict competentieprofiel week

 • “Een paar weken geleden kwam ik een persbericht tegen: Zoekmachine 123people geeft internetter controle over zijn informatie. In het persbericht wordt beschreven dat de 123 managerstool de internetter controle over hun gegevens geeft. Dit sprak me meteen aan want eerlijk, wie van ons heeft niet al eens zichzelf gegoogled om te zien hoeveel hits je terug kunt vinden over jezelf? Om er vervolgens achter te komen dat er een zee aan informatie over jou te vinden is online, informatie die jezelf niet hebt gedeeld..”

  tags: online informatie imago week

 • “Veel gezinnen praten ‘s avonds aan tafel over de dag. Hoe ging het op school? Heb je nog wat leuks gedaan? Was de pianoles leuk vandaag? Maar waarom komt (bijna) nooit de vraag. Hoe was het op internet vandaag? Internet hoort toch ook bij ons dagelijkse leven. Kortom…
  Mediawijsheid en mediaopvoeding zijn erg belangrijk. Facebook, Twitter en Youtube zijn niet weg te denken. Deze website is gemaakt om te leren slim om te gaan met media.
  Deze website – voor leerlingen, docenten en ouders – is opgericht vanuit het Bogerman in Sneek. Het Bogerman is een christelijke middelbare school die het belang van mediawijsheid wil uitdragen aan leerlingen maar ook aan de omgeving en verder.”

  tags: mediawijsheid school week

 • “De wereld en onze samenleving veranderen door de massale inzet van ICT en social media en de vloedgolf van laagdrempelige informatie. Ons leven en zeker ons werk, verandert ingrijpend door het gebruik van al die media en informatie. We communiceren steeds meer digitaal via moderne apparatuur. Ook onze kinderen: 80% van de 10-jarigen zit op Hyves en 54% van de kinderen tussen 8 en 18 jaar heeft een smartphone. Veel scholen zitten in een observatiefase en zijn zich bewust van de ontwikkelingen. Ze begrijpen de potentie van social media en ontplooien verkennende activiteiten…”

  tags: social media model klavertje4model week

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

2 Reacties op “Afgelopen week gelezen op het web (weekly)

De reacties zijn gesloten.