Handig! RSS-feeds van populaire ‘sociale netwerk’-sites

RSSNog eens een pleidooi om RSS-feeds te gebruiken
Zelf ben ik een fanatiek aanhanger van en pleiter voor het gebruik van RSS-feeds. Met behulp van RSS-feeds kun je heel eenvoudig en automatisch op de hoogte blijven van nieuwe berichten op websites en blogs die voorzien zijn van zo’n RSS-feed. Je abonneert je op de gratis RSS-feed van jouw keuze en kunt die lezen met een RSS-reader. Zelf gebruik ik hiervoor het gratis Google Reader. Handig, want zo kan ik op enig moment op iedere computer en op m’n smartphone kijken, of de sites en blogs waar ik op ben geabonneerd iets nieuws gepubli-ceerd hebben, zonder dat ik die sites of blog steeds opnieuw hoef te bezoeken. Dat scheelt dus een geweldige hoeveelheid tijd. Via mijn Googe Reader kan ik dan – als ik dat wil – op de betreffende site of blog het originele bericht lezen. De nieuwste berichten worden automatisch in m’n Google Reader geplaatst. Persoonlijk vind ik RSS veel handiger dan het volgen van al die websites en weblogs via Twitter. RSS en Google Reader vallen voor mij onder de categorie onmisbare tools!

RSS-feeds van populaire ‘sociale netwerk’-sites
Ook de sociale netwerksites waar je lid van bent, kun je met behulp van RSS volgen in Google Reader. Zo las ik op Netties.be het volgende berichtje:

Je kan natuurlijk een voor een je sociale netwerken (Facebook, YouTube, Twitter enz.) aflopen om op de hoogte te blijven van wat je vrienden of de mensen die je volgt aan updates uitgebracht hebben. Maar het is veel gemakkelijker om via een RSS-feed in je favoriete RSS-reader deze updates te lezen. In dit artikel bij Labnol vind je de syntax om deze RSS-feeds zelf aan te maken.”

In het door Netties.be genoemde artikel op Digital Inspiration “A Directory of RSS Feeds of Popular Social Sites” wordt uitgelegd hoe je met een paar simpele stappen RSS-feeds kunt vinden/maken voor de volgende sociale netwerk-diensten:

  • Twitter RSS Feeds,
  • YouTube RSS Feeds,
  • Facebook RSS Feeds,
  • Pinterest RSS Feeds,
  • Image RSS Feeds for Instagram, Picasa and Flickr,
  • Blog Feeds for Tumblr, Blogger and WordPress,
  • Private RSS Feeds (Dropbox, Instapaper, Foursquare, LinkedIn),
  • RSS Feeds for Google Products.

Helaas ontbreek Google+ in het rijtje, maar met een beetje zoeken op Google vond ik het volgende:

Ik weet niet of dit allemaal werkt. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd :-) Wel heb ik een vraagje. Ben jij geabonneerd op RSS-feeds en welke RSS-reader is jouw favoriet?

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “Handig! RSS-feeds van populaire ‘sociale netwerk’-sites

De reacties zijn gesloten.