Maak interactieve infographics met Infogr.am

Infographics zijn inmiddels erg populair aan het worden. Ze verschijnen dan ook regelmatig op allerlei sites en, zoals ik al eerder opmerkte: infographics en m.n. interactieve infographics zijn prachtig om in bij enige les te gebruiken. Zie o.m. mijn Yurls-pagina “infographics in het onderwijs” en mijn Scoop.it!Infographics in het onderwijs”.

Eerder berichtte ik over ‘easel.ly’ in mijn blogpost “Maak jouw eigen infographics met easel.ly”, een prachtige online tool, waarmee je zelf infograhics kunt maken. Inmiddels heb ik een tweede tool gespot, waarmee je – naar ze zeggen – interactieve infographics kunt maken: Infogr.am.

Infogr.am

Ik heb Infogr.am nog niet uitgeprobeerd. Overigens: je moet wel over een Facebook- of Twitteraccount beschikken om in te loggen en te registeren en dat vind ik overigens minder! Maar goed, je schijnt je infographic erg eenvoudig te kunnen maken.

  1. Kies een sjabloon.
  2. Voeg jouw gegevens toe.
  3. Deel of embed de gemaakte infographic.

Infogr.am

Er zullen de komende tijd – denk ik – ongetwijfeld nog wel meer van dit soort tools op het web verschijnen, want er is met de komst van de infographics weer een gat in de ‘webtool’-markt gevonden. Hopelijk komt er ook een Nederlandstalige ‘infographic’-tool die (ook) gericht is op het onderwijs en waarmee je leuke en mooie infographics kunt maken om te gebruiken bij je lessen.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone