Een educatieve zoekmachine: InstaGrok

instaGrokEen tip van Sam via de mail, waarvoor uiteraard mijn hartelijke dank!

Ik lees regelmatig met veel plezier je post (via google+) en dacht dat ik je hier misschien wel op kon wijzen: Instagrok.com

en dan volgt een verwijzing naar het weblog van Sam – “Sam’s Site” – en wel de blogpost “Educatieve zoekmachine: InstaGrok”.

Sam schrijft in zijn blogpost:
Ik ben regelmatig op zoek naar nieuwe zoekmachines of websites die al die handige algorithmes en databases inzetten om mij kennis aan te bieden in een format waar ik iets mee kan. Op die manier ben ik niet alleen bij Google alternatief DuckDuckGo (wint het nog niet van Google) maar ook bij de wetenschappelijke zoekmachine Wolfram Alpha  gekomen. Maar nu heb ik een website/zoekmachine gevonden die door de makers omschreven wordt als “Educational Search Engine – A new way to learn”. En ik ben fan…” (Bron)

Filmpje: “instaGrok demo

instaGrok

  • finds age-appropriate educational content on any topic presented with interactive multimedia interfaces,
  • generates quiz questions based on student’s research activity and skill level,
  • supports creation of research journals and concept maps for learning assessment.”

instaGrok

De missie van ‘instaGrok’
Our mission is to help everyone discover the joy of learning and empower them to be a lifelong learner. So we are dedicated to building innovative technology to enable engaging, safe and personalized learning.”

Ik zou zeggen: probeer deze bijzondere zoekmachine eens uit en ben jij net zo enthousiast over ‘instaGrok’, plaats een reactie met jouw bevindingen en mening over deze zoekmachine. Alvast bedank!

Update
Ik kreeg via e-mail een melding dat instaGrok alleen werkt in Firefox en Google Chrome. Zie het plaatje hieronder:

Melding instaGrok

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone