Walhak.com: E-learning en professionalisering

Walhak.comDeze instructieve en informatieve website is gemaakt en wordt onderhouden door Hans Hak, docent SGZuidwest Den Haag, Productiebegeleider onderwijsvernieuwingscoöperatie, adviseur Onderwijs & ICT Project innovatieplatform-VO en Webmaster Prodocent.

Wat heeft deze website allemaal te bieden?

  • Deze website bevat informatie en cursussen waarin we u laten kennismaken met ICT toepassingen uit de dagelijkse onderwijspraktijk. D.m.v. deze website hopen we de drempel te verlagen om digitaal lesmateriaal te gebruiken.De cursussen bieden ondersteuning bij het gebruiken en máken van digitaal lesmateriaal. 
  • De cursussen zijn niet alléén bedoeld voor docenten maar kunnen ook als instructiemateriaal dienen in een les of als hulpbron binnen verwerkingsopdrachten van leerlingen.
  • Binnen déze website wordt gebruik gemaakt van screencastfilmpjes voorzien van gesproken tekst. De cursussen zijn zonder kosten te bekijken op deze internetsite.
  • D.m.v. deze website hopen we de drempel te verlagen om digitaal lesmateriaal te maken en de mogelijkheden van een electronische leeromgeving te ontdekken. De open-source software, genoemd in deze website, kan iedereen vrij downloaden en gebruiken.
  • D.m.v. het gebruik van arrangeertools kunnen gestandaardiseerde leereenheden in elke electronische leeromgeving worden opgenomen. Daarnaast bieden onze cursussen ondersteuning om deze leereenheden te voorzien van beeld, geluid en interactief lesmateriaal alsook te metadateren t.b.v. uitwisselbaarheid.
  • De online cursussen kunnen op verzoek uitgebreid worden. Voorwaarde is dat het open source of freeware producten zijn zonder winstoogmerk voor het onderwijs. (Bron)

De website is bedoeld voor leerkrachten in het voortgezet onderwijs, maar is ook heel goed bruikbaar voor leerkrachten in het basisonderwijs.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone