Namen kiezen met een dartboard [Online tool]

Met de tool “Dartboard Student Selector” – heel vrij vertaald “Dartboard Leerlingen Kiezer” – kun je op jouw digibord onpartijdig kinderen laten kiezen uit jouw groep die weer eens een klusje mogen opknappen, o.i.d.

Dartboard

Eerst moet je alle namen of een aantal namen van jouw leerlingen invullen in een lijstje.  Je kunt verschillende groepen aanmaken en van namen voorzien. Helaas kun je geen namenlijstje ergens anders vandaan kopiëren en dan in de lijst plakken. Je moet de namen stuk voor stuk toevoegen. Volgens mij blijft de lijst wel bewaard als je de ‘namen’-kiezer steeds op dezelfde computer gebruikt (cookie?).

Dartboard

Via ‘Options’ kun je het dartboard instellen:

  • Remove Names Once Selected
  • Clear Darts After Each Throw
  • Stop Board After Each Throw

en

  • Clear Darts
  • Reset Names

Met ‘Change Class’ kun je verschillende groepen invoeren en uitkiezen. En dan…

  • Klik op een dart.
  • Sleep de dart onder het dartboard.
  • Om te gooien, klik op de dart.

Op het moment dat je de dart onder het dartboard hebt gesleept, moet je vlug zijn, want er verschijnt links een soort peilglas, dat behoorlijk snel ‘rood’ wordt. Is het maximum bereikt en laat je dan pas de dart los, dan komt ie in de rand van het dartboard terecht en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Dartboard

Je kunt het dartboard ook nog laten draaien. De snelheid kun je instellen. Die optie staat rechts van het dartboard: ‘Spin On’. Je kunt overigens meerdere keren met de darts gooien.

Op dezelfde site vond ik nog een andere ‘namen’-kiezer:

tools_randomS2Random Student Selector
“Don’t have any volunteers? Use the ‘Random Student Selector’. You must first enter your students names from each of your classes. The name list will be saved on your computer and you can also use them for any of the games. This is a great way to force all students to pay attention because they never know if they will be next!”

Website: www.barryfunenglish.com/enter/toolsRandomStudent.php

Nog meer ‘namen’-kiezers
Meer ‘namen’-kiezers vind je in de blogposts “Willekeurig namen kiezen” en “Handig tooltje: groepjeskiezer”.

Via “primary edutech” 

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone