Actueel: project De Europese Unie

EU‘t Is natuurlijk een mooie ‘aansluiter’ bij de actualiteit om binnenkort in jouw groep (7) eens een projectje te doen over de EU. Dagelijks begint het nieuws met berichten over de Euro-crisis en de narigheid waar allerlei EU-lidstaten momenteel mee te maken hebben. Mocht je iets dergelijks overwegen, dan heb ik hier een verzameling ‘links’ waar je mogelijk iets aan hebt. Uiteraard kun je hier de computers in je klas bij gebruiken.

  • Webje-wijzer.nl: “Aardrijkskunde / Europese Unie
    Op de website “Webje-wijzer.nl” vind je onder “Aardrijkskunde / Europese Unie” een prachtige verzameling ‘links’. Ongetwijfeld, dat hier bruikbare zaken tussen zitten. De indeling is gebaseerd op de principes van de meervoudige intelligentie. De links zijn gegroepeerd rond: kijk, taal, doen. natuur, muziek, ik, getal, expert, samen.“Deze site kan kinderen helpen bij het zoeken van antwoorden, het zoeken van achtergrond-informatie, het voorbereiden van een presentatie en het inzicht krijgen in het thema. Door geen reclame toe te laten en het wekelijks doorlopen van de links blijft de site bijzonder toegankelijk en veilig voor kinderen.”

Je zou de leerlingen ook nog een infographic kunnen laten maken op een item dat betrekking heeft op de Eu, bijvoorbeeld de stijgende werkeloosheid in de EU. Wellicht een beetje moeilijk, maar misschien iets voor de ‘plus’-leerlingen in jouw groep. Je zou hierbij gebruik kunnen maken van Infographic.com of easel.ly. Ook kun je gratis webtooltjes gebruiken om grafieken te maken. Er zijn vast nog wel meer leuke gratis tools op het web te vinden die je bij dit projectje zou kunnen gebruiken en waarmee je naar hartelust kunt experimenteren.

Welke gratis webtools zou jij gebruiken bij dit project? Zet jouw keuze bij de ‘reacties’!

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “Actueel: project De Europese Unie

De reacties zijn gesloten.