Ken jij de Microsoft Learning Suite..?

Learning SuiteNou, ik kende deze website dus niet! Maar via een pagina-grote advertentie in de nieuwste Vives (nr. 125, 12 mei 2012) – op de achterkant van de voorkant – werd deze leemte in mijn kennis gevuld. Je vindt de “Microsoft Learning Suite” op www.pil-network.com. “PiL” is de afkorting van Microsoft ‘Partners in Learning’. De advertentie opent met grote letters “Op zoek naar handige bruikbare tools voor het onderwijs? Download de learning suite van Microsoft!

Volgens de advertentie biedt deze “Learning suite”

 • programma’s die uitstekend te gebruiken zijn in het onderwijs,
 • programma’s die zowel door leerkrachten als leerlingen gebruikt kunnen worden,
 • webbased toepassingen waarmee je rechtstreeks op het internet werkt,
 • de mogelijkheid om je werk op je pc of laptop te bewaren,
 • de mogelijkheid om eigen ideeën en invullingen van een toepassing te delen met anderen.

Voordat je die “Learning Suite” of een programma ervan kunt downloaden of gebruiken, moet je je eerst aanmelden met een Hotmail-, Live-, Google-,Yahoo- of Facebookaccount. Aangezien het allemaal gratis tools zijn, werd ik dus nieuwsgierig. Ik dus naar het ‘pil-network’ en meldde mij aan met mijn ‘Hotmail’-account. Je kunt overigens de taal van de website instellen in het Nederlands.

Op de website viel mijn oog op twee zaken:

 1. Tutorials
  Tutorials gemaakt door leerkrachten over hoe technologie in te zetten in de klas om zo leerlingen te motiveren en te wapenen voor de toekomst.
 2. Gratis tools
  Learning Suite – meer dan 20 van onze meest populaire softwareprogramma’s, tools en leermiddelen in één gemakkelijke download.

Als je ingelogd bent, moet je eerst een profiel aanmaken. Ik heb alleen de verplichte velden ingevuld. Toen dat was gebeurd, kwam ik weer op de site en klikte op “Gratis tools”. En daar stonden er een hoop! De tools worden onderverdeeld in maken, samenwerken, onderzoek & studie en leren. Ik besloot op ‘Learning Suite door Microsoft’ te klikken, want dan kreeg ik “Meer dan 20 van de meest populaire programma’s voor onderwijs en Microsoft leraar middelen – allen in één plaats”.

Toen ik deze tools wilde downloaden, kreeg ik de volgende foutmelding:

Learning Suite: Error

Ik heb ‘t een aantal keren opnieuw geprobeerd, maar steeds dezelfde foutmelding, dus ben ik uitgelogd. Eens kijken wat er gebeurt, als je niet bent ingelogd! Ik kwam zonder problemen op het scherm, waar ik eerder de foutmelding kreeg. Ik bleek echter toch te moeten inloggen om te kunnen downoaden. Dus maar weer geprobeerd..! De dienstdoende “site administrator” was kennelijk van de eerdere foutmelding op de hoogte gesteld, want ik kon keurig inloggen! Ik heb de hele ‘Learning Suite’ gedownload. Na installatie kreeg ik het volgende keuzescherm te zien met alle applicaties…

Learning Suite: keuzescherm

Hoewel ik al een aantal van deze applicaties tot mijn beschikking heb (Office Web Apps, Windows Live SkyDrive, Internet Explorer) staan er een aantal bij die ik toch eens ga installeren.

Ben jij bekend met deze “Microsoft Learning Suite” en zo ja, welke applicaties gebruik jij dan in je groep?

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

4 Reacties op “Ken jij de Microsoft Learning Suite..?

De reacties zijn gesloten.