Mooie foto’s en filmpjes over dieren in het wild [Lesmateriaal]

Webpad bedreigde dierenLesmateriaal in de vorm van foto’s en filmpjes kun je niet genoeg in “voorraad” hebben. Ik spotte een viertal bronnen met prachtige filmpjes en foto’s over dieren in het wild en bedreigde dieren. Prachtig materiaal om te gebruiken in je lessen. Over dieren vond ik ook nog lesmateriaal op allerlei Yurls-pagina’s. Hopelijk heb je er wat aan… Mocht jij nog websites weten met foto- en filmmateriaal en wil je die delen met anderen, plaats dan a.u.b. even een reactie.

#1. Webcams die video’s maken van bedreigde dieren
Via mijn Google Reader vond ik op Mashable het bericht “6 Adorable Webcams of Endangered Species [VIDEOS]”. Er is o.m. een prachtig filmpje te zien over gorilla’s. Helaas zijn de filmpjes nogal breed, zodat ik ze niet kon embedden in deze blogpost. Het filmpje van de gorilla vond ik echter terug op YouTube. Het staat hieronder. Wil je de andere vijf filmpjes ook bekijken, dan moet je even naar de betreffende pagina op Mashable gaan.

Filmpje ‘Gorilla Zen Den

Beschrijving bij het YouTube-filmpje
Wild mountain gorillas lead a peaceful life, spending their days eating, sleeping, and playing. Large silverbacks, the same ones depicted as violent in movies like King Kong and Congo, patiently allow baby gorillas to climb all over them, and unless they are threatened, do not show aggression toward humans or each other. Watch and learn from the intelligence, gentle nature, and vulnerability of this most human-like species.”

De andere filmpjes gaan over een ijsbeertje, orca’s, een ‘Beluga’-walvis met jong, panda’s en olifanten. Mooie filmpjes om in de klas te vertonen. Die filmpjes zijn waarschijnlijk ook op YouTube te vinden. Zoek hier op explorer.org o.i.d. De filmpjes op Mashable zijn afkomstig van de website explore.org. Op deze website staan allerlei filmpjes w.o. filmpjes over dieren. Erg mooi. Je vindt er o.m. beelden van webcams, filmpjes en foto’s. Je moet er echt rondsnuffelen, maar je vindt er echt dingen die de moeite waard zijn!

Overigens: je zou dit soort filmpjes kunnen gebruiken om een “Flip the Clip” (lesmateriaal met een filmpje) te maken :-)

Een hele verzameling websites over de natuur vind je op

Links:

#2. Website Smithsonian WILD (Smithsonian Institute)

Smithsonian Wild

This website is devoted to sharing images of animals in their wild habitats. The pictures –201,000 and counting to date – have been captured by motion-triggered ‘camera traps’–cameras that are activated by an animals movement or body heat and then take pictures of them in their most natural of states–when they believe they are alone.” (Bron)

De foto’s worden op een bijzondere manier gemaakt. Zie onderstaand filmpje.

Museum Moment – Scientist share their camera trap treasures

De schitterende foto’s zijn uitermate geschikt om in een les te gebruiken. Lees voor het gebruik van de foto’s wel de “Terms of Use – Use of Content from this Website”.

Via: Ask a tech teacher – Weekend Website #98: Smithsonian Wild

#3. De “Beesies-site”

Beesies

Op de “Beesies-site” vind je informatie en foto’s van bekende en minder bekende dieren uit Europa.

#4. Yurls “Bedreigde dieren”
Veel informatie, verwijzingen naar websites en foto’s vind je op de Yurls-pagina’s

Op de Yurls “Webpaden en meer …” vind je nog veel meer lesmateriaal in de vorm van Doe-paden, Kies-paden, Mini-paden, Webpaden, enz. over dieren en de natuur.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

3 Reacties op “Mooie foto’s en filmpjes over dieren in het wild [Lesmateriaal]

  • Dag Andre,

   Hartelijk dank voor je reactie.
   Wil je me even waarschuwen als ‘Europa’ klaar is. Ik schrijf graag een blogje als er weer één van jouw mooie Yurls-pagina’s in de lucht is.

   Vr. gr.,
   André

   • Beste Andre,

    Doe ik.
    De pagina zal een onderzoekspagina worden waarbij kinderen zelf een land kunnen onderzoeken op basis van richtvragen. Daarbij let ik op interessante weetjes van een land en waar iets vandaan komt.
    Hoe meer ik erover lees, hoe meer ideeën ik krijg.

    Je hoort nog van mij,

    Andre

De reacties zijn gesloten.