De 50 mooiste bergtoppen van de wereld [interactieve kaart]

Onderstaande prachtige interactieve kaart (het lukte me niet om die kaart te embedden, dus maar een plaatje gemaakt met de link naar de interactieve kaart) heb ik gespot via  ‘Educational Technology and Mobile Learning’: “THE WOLD’S 50 PEAKS IN AN AWESOME VISUALIZATION”. Het originele bericht is te vinden op de website van The Guardian.

Data scientist Robert Mundigi has created a multi-faceted visualisation of the world’s 50 most prominent peaks. The interactive graphic, made using Tableau Public, features a clickable map of the summits, satellite images of each peak and figures for each mountain’s prominence and overall elevation. In mountaineering terms, prominence is the vertical distance between a summit and the lowest contour line encircling it and no higher peak. The different visualisation panels are interlinked, such that selecting a mountain on either the map or bar chart will result in its satellite image being displayed via the Google Maps panel. The image you see upon first loading the page is of Mauna Kea, a volcanic mountain on the island of Hawaii…

De interactieve kaart met de bergtoppen (afbeelding)
De werkende interactieve kaart is te vinden op “Tableau Public Gallery”. Hier een afbeelding met slechts een deel van de interactieve kaart. Wil je de kaart op jouw digibord gebruiken, dan kun je het beste gebruik maken van deze link. Je ziet dan alléén de kaart.

Bergen: Mount Everest

Geweldig! Prachtig lesmateriaal voor bij een aardrijkskundeles over “bergen”.

Meer lesmateriaal over “bergen”:

Kortom, materiaal genoeg. Maar weet jij nog een mooie site met lesmateriaal over de “bergen”, plaats a.u.b. een ‘reactie’.

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

Eén reactie op “De 50 mooiste bergtoppen van de wereld [interactieve kaart]

De reacties zijn gesloten.