Website gespot: Hoe werkt Dropbox?

Enige tijd geleden spotte ik de website “Hoe werkt Dropbox? Informatie, tutorials en tips voor de Dropbox gebruiker”. Voor hen die Dropbox nog niet kennen en/of gebruiken, lijkt mij dit een handige website. Dropbox is heel handig als je zowel thuis én op school aan je zelfgemaakte (digibord-)lessen wilt werken. Dropbox wordt dan ook vaak en veel in het onderwijs gebruikt. Bovendien kun je Dropbox gebruiken op je smartphone.

Hoe werkt Dropbox?

Wat is Dropbox en hoe werkt het?
In grote lijnen komt het hier op neer: Dropbox is een website waar je al jouw bestanden (foto’s, video’s, documenten, lessen, digibordlessen) online, dus in “the cloud” kunt opslaan. Nadat je een gratis account hebt aangemaakt en een gratis programmaatje hebt geïnstalleerd op je computer, heb je online gratis 2 GB opslagruimte. Het programmaatje dat je installeert op je harde schijf, maakt een mapje aan met de naam “My Dropbox”. Alle bestanden die je in dit mapje zet, worden automatisch gesynchroniseerd met je online Dropbox. Op alle pc’s waarop je dit programmaatje installeert, krijg je toegang tot je bestanden. Je kunt uiteraard ook via de website bij jouw bestanden komen. Onderstaand filmpje legt het (in het Engels) allemaal uit.

Filmpje: Dropbox Intro Video

Op de website “Hoe werkt Dropbox?” komen o.m. aan de orde:

Overweeg je Dropbox te gaan gebruiken, dan is deze website een aanrader!  Voordeel van Dropbox (en andere online opslagdiensten):

  • Nooit meer een USB-stick nodig.
  • Je kunt overal (thuis en op school) bij jouw bestanden komen en deze bijwerken.
  • Je kunt je bestanden eenvoudig met anderen delen.

Een Nederlandstalige handleiding voor Dropbox is ook te vinden op www.gratiscursus.be/DropBox. Op de website van Computer!Totaal is in 2010 een ‘workshop Dropbox’ verschenen. De laatste ontwikkelingen en nieuwtjes over Dropbox worden gemeld op “The Dropbox Blog”. Ook bestaat er een ‘Dropbox Forum’.

Yurls en Dropbox
Op Yurls kun je geen documenten (Word, PowerPoint, digibordlessen, werkbladen, enz.) uploaden en delen met anderen. Dit lukt echter wel, als je jouw documenten online opslaat bij bijvoorbeeld Dropbox. Dropbox heeft voor jouw document een “publieke link”. Kopieer die “public link” en plak die dan in een ‘link’-box op jouw Yurls. Richard de Jong van Edumaat heeft ooit hiervoor een handleiding geschreven. Inmiddels wel wat gedateerd, maar het principe is hetzelfde gebleven. Je kunt die handleiding hier downloaden (pdf).

Gerelateerde berichten:

Er zijn vele alternatieven voor Dropbox. Welke dienst gebruik jij om je bestanden online op te slaan?

Vond je dit bericht interessant? Deel het dan via:
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestBuffer this pageEmail this to someone

3 Reacties op “Website gespot: Hoe werkt Dropbox?

De reacties zijn gesloten.